Za više košarke: Počela rekonstrukcija košarkaškog terena na igralištu Grbavica

  • 28/09/2022

PAN i OKK Sloboda nastavljaju akciju obnove košarkaških terena u gradu Tuzla sa ciljem da svim ljubiteljima košarke obezbijede što više košarkaških igrališta i što bolje uslove za ovu prekrasnu igru. Tako su jučer započeli radovi na rekonstrukciji košarkaškog terena u tuzlanskom naselju Skojevska.

Kompanija Carlsberg BH će u sklopu projekta “Za više košarke” rekonstruirati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice. Više od 100.000, tačnije 101.257 čepova sakupljeno je tokom društveno odgovornog projekta “Za više košarke” koji će u narednom periodu Tuzli i ljubiteljima košarke osigurati obnovu navedena četiri popularna košarkaška terena u gradu.

Akcija prikupljanja čepova startala je u novembru prošle godine da bi u planiranom roku, koncem jula 2022. godine, rezultirala rekordnim brojem sakupljenih čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg asortimana, koji su ubačeni u veliku Pan bocu postavljenu na Trgu slobode. Prikupljanje se obavljalo u četiri faze, a u posljednjoj fazi prikupljeno je 19.729 čepova, zahvaljujući čemu je brojčanik na Pan boci prikazao rekordan rezultat.

Prikupljanje se obavljalo u brojnim trgovačkim objektima i kafićima u Tuzli, dok su građani mogli i direktno ubacivati čepove u veliku Pan bocu na trgu. Podsjećamo da je projekat “Za više košarke” pokrenut prije nekoliko godina te da je zahvaljujući njemu obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovog grada.

Carlsberg BH & OKK Sloboda