Liga mladih KSTK: Juniori Slobode odbranili titulu prvaka, Murgić i Vasilić u najboljoj petorci turnira

  • 21/04/2024

Proteklog vikenda dvije tuzlanske dvorane ugostile su završnicu Lige mladih KSTK u konkurenciji juniora, a među četiri najbolje ekipe plasirali su se Bosna, Gračanica, Dragons, te prošlosezonski šampion Sloboda. U prvom polufinalnom susretu sastale su se ekipe Dragons i Gračanica, dok su nakon njih na parket Univerzitetske dvorane istrčale ekipe Slobode i Bosne kao drugi polufinalni par. Polufinalni susreti odigrani su u Univerzitetskoj dvorani, dok su utakmice za plasman odigrane u maloj dvorani sportskog centra Mejdan.

Kao što je to bio slučaj sa pionirskom i kadetskom selekcijom, juniorski tim također je regularni dio sezone, odnosno prve dvije faze, odradio potpuno dominantno, ali za razliku od mlađih kolega juniori su ubilježili jedan poraz na startu sezone. Nakon toga uslijedio je fantastičan niz bez poraza koji se nastavlja i na završnom turniru gdje su u polufinalnom susretu crveno-crni dječaci upisali ubjedljivu pobjedu nad ekipom Bosne rezultatom 105:50 i tako osigurali svoje mjesto u finalu. Polufinalni susret između Dragonsa i Gračanice ponudio je možda i najzanimljiviju utakmicu ove sezone, a u napetoj završnici ekipa Dragonsa slavila je plasman u veliko finale rezultatom 62:59.

Porazi u polufinalnim susretima ekipe Gračanice i Bosne odvele su u borbu za bronzu, a duel za treće mjesto na završnom turniru otišao je u ruke tima iz Gračanice rezultatom 86:37, baš kao i bronzana medalja u konkurenciji juniora na ovogodišnjem završnom turniru. Finale je publici u prilično popunjenoj maloj dvorani Mejdana pružilo rezultatsku neizvjesnost, ali samo u prvih 10 minuta susreta. Juniori Slobode nakon toga ubacuju u brzinu više i preostalih 30 minuta kontrolišu igru i povećavaju prednost koja je do kraja susreta za protivnike bila nedostižna. Crveno-crni dječaci tako su ubilježili novu ubjedljivu pobjedu rezultatom 89:56 i još jedno rutinski osvojeno zlato.

Kada je riječ o individualnim priznanjima, Amer Murgić i Ognjen Vasilić dobili su nagrade kao članovi najbolje petorke završnog turnira u juniorskoj konkurenciji. Uz dvojac Slobode, priznanja su dobili Adi Ferhatbegović (Dragons), Dani Zildžić (Gračanica) i Mahir Tabaković (Bosna). Juniori Slobode postali su novi/stari šampioni Lige mladih KSTK za sezonu 2023/24. Pred igračima trenera Pašića sada su novi radni zadaci koje će, bez ikakve sumnje, dočekati i više nego spremno kao u dosadašnjem toku sezone, a mi im želimo puno sreće u predstojećim takmičenjima!

OKK Sloboda