Kadeti Slobode osvojili treće mjesto na turniru u Mostaru

  • 03/10/2022

U okviru priprema za nadolazeću sezonu, kadeti OKK Sloboda proteklog vikenda nastupili su na tradicionalnom turniru “Mostarski mostovi” u organizaciji košarkaškog kluba Lokomotiva iz Mostara. Na turniru su nastupile četiri ekipe, a pored domaćina učešće su uzeli još KK Realway iz Sarajeva, OKK Čelik iz Zenice i OKK Sloboda iz Tuzle. Prema rasporedu je odlučeno da u polufinalnim mečevima snage odmjere prvo ekipe iz Mostara i Sarajeva, a zatim ekipe iz Tuzle i Zenice.

Dakle, prvi polufinalni par činili su Lokomotiva i Realway što je ujedno repriza prošlogodišnjeg finala mostarskog turnira. Domaćin je bio spreminiji u ovom susretu, pokazali su bolju igru na terenu, zasluženo slavili pobjedu rezultatom 72:60 i prolazak u finale gdje su čekali boljeg iz susreta Slobode i Čelika. Upravo te dvije ekipe izašle su na teren u utakmici drugog polufinala, a zanimljiv susret na kraju je pripao igračima Čelika koji su bolje odgovorili na zadatke i tako ostvarili pobjedu rezultatom 68:61 čime su zakazali finale protiv Lokomotive.

U borbi za treće mjesto između ekipe Slobode i ekipe Realwayja tuzlanski tim je pokazao puno bolju igru i znatno više volje za osvajanje bronze na ovom turniru. Igrači sarajevske ekipe držali su priključak u igri velikim dijelom utakmice, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugroze rezultat i pobjedu Slobode koja je na kraju uvjerljivo slavila rezultatom 61:47 te tako osigurala treće mjesto u ukupnom poretku. Kada je riječ o pojedinačnim priznanjima, u najboljoj petorci turnira svoje mjesto našao je naš Dženis Hodović. Napeto finale Lokomotive i Čelika otišlo je na stranu domaćina koji su dobrom serijom u završnici postavili konačan rezultat 66:61 i osvojili prvo mjesto na tradicionalnom mostarskom turniru.

OKK Sloboda