Sloboda nadigrala Bratunac u Mejdanu

  • 05/10/2021

Još jedan prijateljski meč uoči nove sezone odigrali su košarkaši trenera Nedima Džemića, ukupno osmi po redu. Novi meč i novi trijumf za crveno-crne koji nakon osam pripremnih susreta imaju sedam pobjeda i jedan poraz u okviru pripremnog perioda. Ovoga puta protivnik je bila ekipa Bratunca koja je također složila novi roster za predstojeću sezonu.

Gosti iz Bratunca odlično su otvorili susret dok su domaći imali problema sa realizacijom. Ono što se u pripremnim susretima Slobode dalo primjetiti je činjenica da se novi tim crveno-crnih ne prepušta krizama u igri baš dugo tako da su već do konca prvog perioda domaći povezali ono što je trener od njih tražio na klupi sa onim što su radili na terenu.

Domaći košarkaši su u drugom periodu ubacili još jednu brzinu više pa se tako na poluvrijeme otišlo sa dvocifrenom prednošću. Treća dionica igre nastavila se u dobrom ritmu domaćih, gosti iz Bratunca nisu imali adekvatan odgovor na napadačku igru tuzlanske ekipe, a u posljednjem periodu igre uz nešto više minuta mlađih igrača formiran je konačan rezultat koji je glasio 90:76 (21:21; 23:13; 23:17; 23:25).

Najefikasniji u redovima Slobode kada je susret sa Bratuncem u pitanju bili su Haris Delalić sa 22 te Ibrahim Durmo sa 16 poena. Vrijedi spomenuti i debi novog beka OKK Sloboda Jovana Crnića koji je postigao 12 poena u svojoj prvoj utakmici sa četiri pogođene trojke. Kod gostiju je Drašković postigao 16 dok je Jack dodao 13 poena.

OKK Sloboda