Satnica finalnih turnira za pionire i juniore

  • 23/09/2021

Posljednji vikend u mjesecu septembru rezervisan je za pionirsku i juniorsku završnicu koje će se održati u Tuzli i Sarajevu. Proteklog vikenda održan je finalni turnir u konkurenciji kadeta gdje je ekipa KK Budućnost iz Bijeljine na domaćem parketu osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine u kadetskoj kategoriji.

Pioniri i juniori došli su do posljednje prepreke za sezonu 2020/2021 i sada slijedi borba za jednu od tri medalje. Juniori će svoju završnicu odraditi u Sarajevu gdje ih dočekuje ekipa domaćina Spars dok je treća ekipa finalnog turnira za juniore Rama iz Prozor-Rame. Dvije utakmice su na rasporedu u petak, a posljednji susret turnira planiran je za subotu.

Kada su u pitanju pioniri, oni će snage odmjeriti sa ekipom Never Stop iz Donjeg Vakufa te ekipom Zrinjskog iz Mostara, a ono što je prednosti crveno-crnih jeste domaćinstvo turnira budući da će Sloboda ugostiti dvije navedene ekipe u Mejdanu. Dva susreta bit će odigrana u subotu dok je treći, ujedno i posljednji meč turnira, na rasporedu u nedjelju.

Za tuzlansku publiku posebno je zanimljiv finalni turnir u konkurenciji pionira koji će biti održan u Mejdanu. Trener Mario Marjanović cijelo ljeto radio je na pripremi ekipe za završnicu, a evo šta je imao za reći uoči početka turnira:

“Finalni turnir državnog prvenstva za pionire igramo u našem Mejdanu, u našoj košarkaškoj kući. Naš grad i klub kao domaćin i organizator završnice ugostiti će najbolje dječake do 14 godina. Očekujem da će ovaj vikend biti praznik košarke za sve. Moji dječaci jedva čekaju početak utakmice, žele da pokažu sve ono što svaki dan učimo i vježbamo na treninzima. Od njih zahtjevam maksimalnu borbu za svaku loptu i međusobnu podršku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve istinske ljubitelje košarkaške igre da dođu u Mejdan te da našu malu dvoranu ispunimo i podržimo naše dječake”, izjavio je trener Marjanović.

Turniri se odigravaju uz učešće 3 ekipe, a utakmice se odigravaju po principu svako sa svakim.

PIONIRI – Domaćin turnira je ekipa OKK SLOBODA – Tuzla

Subota, 25.09.2021.godine
14:30 NEVER STOP – ZRINJSKI /1/
19:00 SLOBODA – PORAŽENI /1/

Nedjelja 26.09.2021.godine
11:00 SLOBODA – POBJEDNIK /1/

JUNIORI – Domaćin turnira je ekipa OKK SPARS – Sarajevo

Petak, 24.09.2021.godine
15:00 SLOBODA – RAMA /1/
19:00 SPARS – PORAŽENI /1/

Subota, 25.09.2021.godine
17:00 SPARS – POBJEDNIK /1/

OKK Sloboda