Liga mladih RKS Tuzla: Završnica juniorske lige za vikend u Mejdanu, pioniri i kadeti igraju četvrtfinala u svojim kategorijama

  • 18/04/2023

Ovog vikenda mala dvorana sportskog centra Mejdan ugostiti će završni turnir Lige mladih RKS Tuzla u konkurenciji juniora. Četiri ekipe koje su izborile plasman na juniorski final four su Silver Kings Srebrenik, Dragons Tuzla, Modriča (aktuelni šampion) i Sloboda Tuzla (domaćin završnice). Finalni turnir u juniorskoj konkurenciji prvi je na rasporedu u okviru Lige mladih, s obzirom na manji broj  takmičarskih ekipa, nakon čega slijedi završnica u konkurenciji kadeta (06. i 07. maj), a zatim i u konkurenciji pionira (13. i 14. maj). Domaćin i organizator juniorskog turnira za sezonu 2022/23 je ekipa OKK Sloboda iz Tuzle.

Prvoplasirane ekipe u grupnoj fazi bez problema su izborile plasman u idući krug takmičenja, posebno kada je riječ o ekipi Modriče koja je prolaz dalje ostvarila direktno budući da se ekipa Lukavca povukla iz takmičenja zbog čega su utakmice registrovane službenim rezultatom 20:0. Sloboda je u dvomeču sa ekipom Brčko Distrikta upisala dvije uvjerljive pobjede i osigurala svoj nastup u polufinalu, dok su ekipe Silver Kingsa i Dragonsa upisale poraze u uvodnim mečevima četvrtfinala, ali su pobjedama u uzvratnim susretima uz bolju koš razliku zauzeli svoje mjesto među četiri najbolje ekipe.

Polufinalni susreti finalnog turnira za juniore na rasporedu su u subotu, a utakmice za plasman, odnosno finale i utakmica za treće mjesto, zakazane su u nedjelju i svi susreti juniorske završnice bit će odigrani u maloj dvorani Mejdana. Prvi polufinalni par su KK Dragons i KK Modriča koji će otvoriti završni turnir, a nakon njih na parket će istrčati ekipe koje čine drugi polufinalni par, domaćin OKK Sloboda i KK Silver Kings. Pobjednik Lige mladih RKS Tuzla ostvaruje plasman na završni turnir sistema “A” i tako učestvuje u kvalifikacijama za državno prvenstvo.

KOMPLETAN RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA LIGE MLADIH RKS TUZLA U KONKURENCIJI JUNIORA

subota, 22.04.2023. godine, mala dvorana SKPC “Mejdan” Tuzla

10:20 sati, prvo polufinale – KK Dragons vs KK Modriča
12:20 sati, drugo polufinale – OKK Sloboda vs KK Silver Kings

nedjelja, 23.04.2023. godine, mala dvorana SKPC “Mejdan” Tuzla

9:00 sati, utakmica za treće mjesto
11:00 sati, finalna utakmica

Kada je riječ o selekcijama pionira i kadeta, ove sedmice na rasporedu su prvi četvrtfinalni susreti, a uzvratni dueli bit će odigrani iduće sedmice kada će se kompletirati parovi finalnih turnira u navedenim kategorijama. Pioniri OKK Sloboda, nakon direktnog prolaska dalje zbog povlačenja KK Gradačac iz takmičenja, u četvrtfinalnoj fazi odmjerit će snage sa ekipom KK Živinice Basket. Kadeti OKK Sloboda su u osmini finala imali klupski okršaj i dvomeč sa selekcijom OKK Sloboda 2, koju čine kadeti B, a sa dvije pobjede ostvarili su plasman dalje i u četvrtfinalu ih očekuje ogled sa ekipom FinDo iz Doboja.

OKK Sloboda