ABA 2 liga: Sloboda gost u Nikšiću

  • 15/10/2019

U trećem kolu ABA 2 lige OKK Sloboda gostuje kod crnogorskog ligaša, ekipe KK Sutjeska iz Nikšića.

Utakmica je na programu 16.10.2019. u 19:00 sati, a tim povodom javnosti su se obratili trener Josip Pandža i krilni centar Fahrudin Manjgafić.

  • Josip Pandža, trener OKK Sloboda:

Otvorili smo sezonu jako loše. Igramo obranu ispod svakog nivoa i interes nam je da se tu popravljamo. Imamo novi i jako mladi tim i naši dosadašnji nastupi bili su puni želje, ali bez naplate. Bili smo loši u obrambenom skoku, obrani 1 na 1 na loptu i defanzivnoj tranziciji. Na taj način ne možemo biti konkurentni jakim i iskusnim rosterima protivnika. Ekipa Sutjeske je sastavljena od velikog broja kvalitetnih domaćih igrača plus dva reprezentativca BIH, Kneževića i Sejfića koji su se sjajno uklopili u tu ekipu. Imaju odličnu povezanost sa publikom, jaki domaći teren i neće nam biti ugodno igrati. Međutim interes nam je da ispravljamo loše stvari iz prva dva kola, te da u Nikšić ne idemo sa bijelom zastavom.

  • Fahrudin Manjgafić, krilni centar OKK Sloboda:

Na samom startu takmičenja, ušli smo u rezultatsku krizu i ja se nadam da ćemo uskoro izaći iz nje. Ispred nas je jedno teško gostovanje. Riječ je o kvalitetnoj ekipi sa ozbiljnim rosterom. Zbog toga nemamo pravo na opuštanje. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice sigurno rezultat neće doći u pitanje.