Pioniri i juniori osigurali plasman na finalne turnire državnog prvenstva

  • 30/08/2021

Vikend koji je pred nama bio je rezervisan za polufinalne turnire državnog prvenstva u kategorijama pionira i juniora. Svaka kategorija imala je predviđena po tri turnira (A, B i C) sa već kompletiranim grupama, ali uoči samog odigravanja određene ekipe otkazale su svoje učešće tako da su neki prošli direktno dok će u pojedinim grupama biti odigrana po jedna utakmica za plasman umjesto turnirskog sistema. Pioniri i juniori OKK Sloboda direktno su se plasirali na finalni turnir budući da su ekipe učesnice iz njihovih grupa otkazale svoje nastupe.

Kada je riječ o pionirima, turnir A čine ekipe ŠS NEVER STOP Donji Vakuf, KK ZVORNIK BASKET iz Zvornika te HKK RAMA iz Rame i ovaj turnir će biti odigran po utvrđenom sistemu jer su sve tri ekipe potvrdile učešće. Turnir B, u kojem se nalaze crveno-crni pioniri, neće biti održan. Nastup u ovoj grupi nisu potvrdile ekipe HKK ŠIROKI iz Širokog Brijega te SKK STUDENT IGOKEA iz Banja Luke. U okviru turnira C snage će u jednoj utakmici za plasman odmjeriti HKK ZRINJSKI iz Mostara te KK ROOKIE iz Banja Luke jer je ekipa OKK ČELIK iz Zenice odustala od takmičenja.

Kod juniora ćemo iz tri polufinalna turnira vidjeti svega jednu utakmicu za plasman i to u okviru turnira A gdje će borbu za prolaz dalje voditi OKK SPARS iz Sarajeva i HKK ČAPLJINA iz Čapljine budući da iz KK HANTERS iz Prijedora nisu potvrdili učešće. Turnir B i turnir C imaju ekipe koje su se direktno plasirale zbog otkazanih učešća pa je tako nominalni pobjednik polufinalnog turnira B ekipa HKK RAMA iz Rame (otkazali SKK STUDENT IGOKEA iz Banja Luke i OKK ČELIK iz Zenice), a sa turnira C kao prvoplasirani na finalni turnir ide ekipa OKK SLOBODA iz Tuzle (otkazali HKK ŠIROKI iz Širokog Brijega te KK RADNIK BNBASKET iz Bijeljine).

Prema svemu navedenom, u pionirskoj konkurenciji prvi finalista je ekipa OKK Sloboda koja čeka pobjednika turnira A (ŠS Never Stop, KK Zvornik Basket i HKK Rama) i pobjednika u duelu za plasman turnira C između HKK Zrinjski i KK Rookie. Kada su u pitanju juniori, poznata su već dva finalista i to su OKK Sloboda te HKK Rama i čeka se pobjednik iz utakmice za plasman turnira A između OKK Spars i HKK Čapljina. Finalni turniri državnog prvenstva za pionire i juniore planirani su za dvije sedmice, tačnije za vikend 18. i 19. septembra.

OKK Sloboda