Memorijalni turnir Anes Begić u Kaknju završen, juniori Slobode na trećem mjestu

  • 02/03/2021

Juniori su jučer otputovali na turnir u Kakanj gdje se u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održao 1. Memorijalni turnir “Anes Begić” u čast prerano preminulog košarkaša iz Kaknja. Na turniru su nastupile četiri ekipe iz Sarajeva, Tuzle, Zenice i Kaknja koje su odigrale dvije polufinalne utakmice te potom utakmice za prvo, odnosno treće mjesto.

U prvom polufinalu snage su odmjerili domaćin KK Kakanj i KK Abeceda iz Zenice gdje su domaćini bili uspješniji i plasirali se u finale. Nakon što su sve ekipe stigle u JU KSC Kakanj, održana je ceremonija otkrivanja spomen ploče za Anesa Begića po kome će se zvati nova dvorana u sklopu sportskog centra u Kaknju. Turnir je i službeno otvoren obraćanjem načelnika Kaknja i predsjednika košarkaškog kluba, a u drugoj polufinalnoj utakmici KK Igman Burch iz Sarajeva savladao je svoje vršnjake iz OKK Sloboda Tuzla te time zakazao finale sa domaćinom.

Utakmicom za treće mjesto nastavljen je program turnira gdje su juniori OKK Sloboda bili bolji od juniora KK Abeceda pa su ovom pobjedom crveno-crni zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku. Finale je, kao i sve utakmice turnira, pružilo dobru košarku, a ekipa Igman Burcha bila je bolji protivnik od Kaknja u borbi za prvo mjesto. Uslijedila je ceremonija zatvaranja turnira dok je za najboljeg igrača proglašen Sikira Faris iz redova KK Kakanj.

Svoje mišljenje o turniru za medije je u izjavi dao i trener juniora Slobode Mirza Berbić: “”Memorijalni turnir Anes Begić u Kaknju je na mene ostavio poseban utisak, od otvorenja do samoga kraja turnira. Prijem ljudi iz KK Kakanj je bio vrhunski i na zavidnom nivou. Mislim da ovakav nivo prijema i turnira treba da bude vodilja svim klubovima u Bosni i Hercegovini. Turnir kao turnir, odlično organizovan, prave sportske utakmice, sportska pozitiva kroz čitav dan. Nadam se još boljoj saradnji u budućnosti sa KK Kakanj. Sa nestrpljenjem čekamo iduću godinu te svaku narednu gdje će nam biti velika čast prisustvovati takvoj jednoj memorijalnoj organizaciji. Svim prisutnim, direktnim i indirektnim učesnicima turnira, u svoje lično ime te u ime OKK Sloboda šaljem poruke zahvalnosti na svemu što ste nam jučer priredili”, rekao je Berbić.

Domaćinima iz košarkaškog kluba Kakanj ovim putem želimo se zahvaliti na pozivu i čestitati na odličnoj organizaciji turnira s jednim uistinu plemenitim ciljem u nadi da će ovaj događaj iz godine u godinu sve više rasti. Anes je izgubio svoju bitku, ali uspomena na njega nikada neće biti izgubljena!

OKK Sloboda