Mejdan se vraća u šesto kolo, ekipa Bratunca stiže u Tuzlu

  • 20/01/2021

Došlo je vrijeme da crveno-crni okončaju prvi dio prvenstva budući da sutra ekipa Bratunca stiže u Mejdan na zaostalu utakmicu šestog kola. Gosti su imali problema sa korona virusom u više navrata što najbolje potvrđuje činjenica da su u ligi ekipa sa najmanje odigranih susreta do sada. Međutim, iako nisu u nekom ritmu odigravanja utakmica, Bratunac u 11 susreta ima pet pobjeda od čega su vezali dvije u posljednja dva duela.

Obje ekipe imat će skraćenu rotaciju za ovaj susret s obzirom da se radi o utakmici iz prvog dijela prvenstva. To se posebno odnosi na Slobodu jer trener Damir Mulaomerović neće moći računati na čak četiri igrača za ovaj susret. Pravo nastupa protiv Bratunca nemaju Ivan Miličević, Darrion Strong, Đorđe Lelić i Joshua Ihek. Trener Mulaomerović bez obzira na nešto kraću klupu ne sumnja da će igrači koji izađu na teren dati sve od sebe za novu pobjedu.

Jedan od ponajboljih igrača Slobode ove sezone i sada već zvijezda ekipe iz Tuzle Ibrahim Durmo oduševio je ljubitelje košarke svojim igrama. Durmo je podijelio svoja očekivanja uoči dolaska ekipe Bratunca i tako najavio sutrašnju utakmicu: “Očekujemo jako tešku i tvrdu utakmicu s obzirom na to da igramo bez novih igrača. Bratunac nije naivna ekipa, znamo da je ispred nas težak zadatak. Moramo dati sve od sebe da nastavimo naš pobjedonosni niz i borbu za sami vrh tabele. Svaka utakmica nam je jednako bitna tako da sutra idemo po pobjedu”, rekao je Durmo.

Utakmica je zakazana za četvrtak 21.01. s početkom od 19:00 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan, a sudačku trojku za ovaj meč čine Bojan Jovanić, Milan Adamović i Aleksandar Prvi Vuruna. Susret ćete po do sada ustaljenoj praksi moći pratiti putem službenog Youtube kanal KSBiH čiji link možete pronaći na našim društvenim mrežama uoči samog početka. Crveno-crni će nakon utakmice protiv Bratunca biti slobodni ovaj vikend budući da je susret 16. kola Prvenstva BiH protiv Sparsa odgođen zbog nastupa sarajevske ekipe na regionalnom turniru.

OKK Sloboda