Liga mladih RKS Tuzla: Pioniri i juniori izborili finala u svojim kategorijama

  • 12/06/2021

Danas su na rasporedu bile polufinalne utakmice završnog turnira Lige mladih RKS Tuzla za pionire i juniore. Pionirsku završnicu ugostio je Lukavac dok smo juniorsku košarku imali priliku vidjeti u Mejdanu. Crveno-crni pioniri i juniori preskočili su još jednu prepreku te im sada ostaje ona posljednja i najteža – finale koje je za obje selekcije na rasporedu sutra.

U juniorskoj konkurenciji prvi polufinalni par činili su KK Spartans iz Živinica i KK Lukavac, a drugi polufinalni duel trebao je biti između domaćina OKK Sloboda i KK Findo iz Doboja. Ekipa Spartansa je pokazala da ciljaju na sami vrh i dominatnom košarkom u Mejdanu savladala Lukavac rezultatom 105:71. Ekipa domaćina Slobode u finale je prošla direktno budući da se gosti iz Doboja nisu pojavili na završnom turniru tako da je, nakon sudijskog podbacivanja, utakmica registrovana službenim rezultatom od 20:0 za crveno-crne.

Kod pionira su prvi polufinalni par mnogi okarakterisali kao finale prije finala, a tu su snage odmjerili gradski rivali iz Tuzle – ekipa KK Dragons i OKK Sloboda. U zanimljivoj utakmici crveno-crni nisu ništa prepuštali slučaju te su na kraju sigurnom pobjedom ovjerili svoj ulazak u finale rezultatom 72:53. U drugom polufinalu ekipa KK Silver Kings iz Srebrenika bila je bolja od domaćina KK Lukavac rezultatom 84:54.

Juniorsko finale zakazano je sutra, 13.06., sa početkom od 16:00 sati u maloj dvorani Mejdana gdje će borbu za prvaka voditi OKK Sloboda i KK Spartans. Utakmica za treće mjesto neće biti odigrana jer su današnjim porazom u polufinalu igrači Lukavca zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku te su im uručene medalje i pehar budući da se ekipa Findo nije pojavila na turniru.

Kada su u pitanju pioniri, njihovo finale je također na rasporedu sutra od 16:00 sati u SD Lukavac gdje će za trofej igrati protiv ekipe Silver Kingsa. Prije toga, sa početkom od 14:00 sati, u pionirskoj konkurenciji odigrat će se utakmica za treće mjesto u kojoj će nastupiti poraženi iz današnji polufinala, domaćin KK Lukavac i KK Dragons.

OKK Sloboda