Liga mladih RKS Tuzla: Završnica juniorskog prvenstva u Mejdanu

  • 10/06/2021

Liga mladih bliži se svom završetku za ovu sezonu, a ostalo nam je ono najzanimljivije – završni turniri po uzrasnim kategorijama ili popularni Final four na kojem će u svakoj kategoriji nastupiti po četiri ekipe koje su kroz dosadašnji tok takmičenja pokazale najviše. Vikend ispred nas nosi završne turnire za pionire i juniore dok je sljedeći vikend rezervisan za kadetsku završnicu.

Tri grada su određena kao domaćini u završnicama gdje će svaki od njih ugostiti po jednu takmičarsku kategoriju. Pioniri će svoju borbu nastaviti u Lukavcu ovog vikenda, juniori će u istom periodu igrati u Tuzli dok se za kadete još uvijek čeka potvrda domaćinstva koje je planirano u Živnicama. Prema odluci RKS-a Tuzla, OKK Sloboda bit će domaći juniorskog završnog turnira u Mejdanu.

Polufinala su na rasporedu u subotu, a utakmica za treće mjesto i finale bit će odigrane u nedjelju. Kada su u pitanju juniori, u prvom polufinalnom paru na parket Mejdana istrčat će ekipe KK Spartans iz Živinica i KK Lukavac dok će odmah nakon njih biti odigrano i drugo polufinale kada će domaćin OKK Sloboda dočekati ekipu Findo iz Doboja.

 

RASPORED I SATNICA ZAVRŠNOG TURNIRA ZA JUNIORE

Subota, 12.06., SKPC Mejdan Tuzla

14:00 sati | KK Spartans – KK Lukavac

16:00 sati | OKK Sloboda – KK Findo

Nedjelja, 13.06., SKPC Mejdan Tuzla

14:00 sati | Utakmica za treće mjesto

16:00 sati | Utakmica za prvo mjesto

 

Pioniri će u Lukavcu na teren u isto vrijeme kada i njihovi starije kolege juniori, u subotu od 16:00 sati, kada će u prvom polufinalnom susretu odmjeriti snage sa ekipom KK Dragons iz Tuzle. Drugi polufinalni par u konkurenciji pionira čine KK Lukavac i KK Silver Kings iz Srebrenika čiji meč je na rasporedu od 18:00 sati, a utakmica za treće mjesto i finale zakazane su u nedjelju od 14:00, odnosno 16:00 sati u SD Lukavac.

Kadeti će ovog vikenda pružati podršku pionirima i juniorima budući da su slobodni, ali već sljedećeg vikenda će i oni svoj put u Ligi mladih privesti kraju kada ih u polufinalu očekuje duel sa ekipom KK Modriča. Mjesto u drugom kadetskom polufinalu osigurale su ekipe KK Spartans iz Živinica i KK Findo iz Doboja, a tačan raspored i satnica turnira bit će poznati početkom sedmice.

OKK Sloboda