Izvučeni takmičarski brojevi i formiran raspored završnice Prvenstva Bosne i Hercegovine

  • 26/03/2024

U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je obavljen žrijeb takmičarskih brojeva završnice Prvenstva BiH. Ekipe koje će nastupiti u ovosezonskoj ligi prvaka su Bosna, Borac, Igokea, Mladost, Sloboda i Široki, dok će u ligi za opstanak svoje mjesto u eliti naredne sezone tražiti Leotar, Orlovik, Posušje, Promo, Slavija i Spartak.

Ekipa Slobode u prvom kolu biti će domaćin prvoplasiranoj ekipi regularne faze ligaškog takmičenja i predstavniku Bosne i Hercegovine u regionalnoj ABA 2 ligi, ekipi Širokog. U prvom kolu ekipa Bosne ugostiti će Borac, dok će Igokea biti domaći Mladosti. Crveno-crni i u drugom kolu imaju ulogu domaćina, ovoga puta ekipi Bosne, nakon čega slijedi gostovanje kod Igokee, pa još jedan domaći susret sa ekipom Mladosti i za kraj prvog dijela put u Banja Luku ekipi Borca.

Po završetku petog kola kreće drugi krug, a od šestog do desetog kola raspored domaćina je obrnut (Bergerove tablice). Utakmice prvog kola igraju se u vikendu koji je ispred nas, odnosno od 30. marta. Nakon odigranih 10 kola u okviru lige za prvaka, četiri prvoplasirane ekipe plasirat će se u play-off.

KOMPLETAN RASPORED UTAKMICA LIGE ZA PRVAKA

Prvo kolo:

Sloboda – Široki TT Kabeli

Bosna Meridianbet – Borac WWin

Igokea m:tel – Mladost Mrkonjić Grad

Drugo kolo:

Široki TT Kabeli – Mladost

Borac WWin – Igokea

Sloboda – Bosna Meridianbet

Treće kolo:

Bosna Meridianbet – Široki TT Kabeli

Igokea m:tel – Sloboda

Mladost – Borac WWin

Četvrto kolo:

Široki TT Kabeli – Borac WWin

Sloboda – Mladost

Bosna Meridianbet – Igokea m:tel

Peto kolo:

Igokea m:tel – Široki TT Kabeli

Mladost – Bosna Meridianbet

Borac WWin – Sloboda

OKK Sloboda & KSBiH