Ekipa Sloboda zauzela treće mjesto na turniru u Osijeku

  • 19/09/2022

Košarkaši Slobode su proteklog vikenda učestvovali na međunarodnom turniru Holding Vrijednosnice Osijek. Turnir prijateljskog karaktera u Osijeku okupio je četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Mađarske. Učesnici na turniru, pored domaćina KK Vrijednosnice Osijek, bili su još KK Spartak Office Shoes iz Subotice, PVSK Veolia iz Pecsa te OKK Sloboda iz Tuzle. Crveno-crni su u dvorani Gradski vrt odigrali dva susreta u kojima su zabilježili polovičan uspjeh. U prvom susretu su savladani od predstavnika Srbije dok su u borbi za treće mjesto bili bolji od ekipe iz Mađarske.

Prvog dana turnira odigrana su dva polufinalna susreta u kojima su snage odmjerili KK Vrijednosnice i PVSK Veolia te OKK Sloboda i KK Spartak. Turnir su otvorile ekipe iz Tuzle i Subotice gdje su u poenterski vrlo efikasnom meču slavili igrači Spartaka rezultatom 113:91. Najefikasniji u redovima Slobode bio je Rijad Avdić sa 23 poena, 18 je dodao kapiten Đorđe Lelić, 14 je postigao Nikola Jefić, a dvocifren je još bio i Adi Alikadić sa 13 poena i osam dodatih asistencija. U drugom polufinalu od ekipe iz Mađarske uspješnija je bila ekipa domaćina rezultatom 80:68 tako da je ekipa Slobode zakazala borbu za bronzu protiv ekipe Veolie.

Utakmice za plasman odigrane su u nedjelju, a prve su na teren izašle ekipe iz Tuzle i Pecsa u utakmici za treće mjesto na turniru. Nakon nešto lošijeg starta utakmice, igrači Slobode su preuzeli inicijativu već u drugoj četvrtini i do kraja držali konce igre u svojim rukama te su zasluženo slavili dvocifrenom razlikom uz rezultat 76:61 za treće mjesto prijateljskog turnira u Osijeku. Čak pet dvocifrenih igrača Sloboda je imala u pobjedi za bronzu, po 11 su postigli Đorđe Lelić i Adi Alikadić dok su po 10 dodali Almir Hasandić, Ibrahim Mulaomerović i Nedim Omerović koji je upisao double-double učinak sa 13 uhvaćenih skokova.

U finalnom susretu ekipa Spartaka savladala je domaćina Vrijednosnice rezultatom 87:66 te im ovim putem čestitamo na osvojenom prvom mjestu na turniru. Domaćinu KK Vrijednosice Osijek zahvaljujemo se na pozivu i organizaciji prijateljskog turnira.

OKK Sloboda