Zapažena igra Slobodine U18 selekcije na U21 turniru u Groningenu

  • 18/04/2017

Juniorska selekcija OKK Sloboda, sastavljena od košarkaša do 18 godina, je prethodnog vikenda uzela učešće na 22. prestižnom međunarodnom turniru u Groningenu koji je organizovan za košarkaše do 21 godine.

Treću utakmicu na turniru naši juniori su odigrali protiv domaćina, ekipe Groningena, u kojoj su naši momci slavili rezultatom 78:62. Najefikasniji u Slobodi bio je Haris Dedajić sa 19, dok je Vedran Hodžić postigao 11 poena.

U četvrtoj utakmici naša ekipa je igrala protiv Slovenačke ekipe KK Janče Ljubljana u kojoj smo pobijedili rezultatom 56:41. Najefikasniji su ponovo bili Dedajić sa 16 i Hodžić sa 12 poena. Treba istaknuti i veliki doprinos Omerovića sa 6 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Posljednju utakmicu na turniru za plasman za 5. mjesto juniori su odigrali protiv ekipe Myerscough College Basketball Academy iz Prestona, Engleska. Engleska ekipa je na kraju slavila rezultatom 89:49.

Juniorska U18 selekcija je na ovom prestižnom međunarodnom turniru ostvarila veoma zapaženu ulogu, s obzirom da je igrala u konkurenciji sa košarkašima do 21¸godine u kojoj je osvojila šesto mjesto.

(OKK Sloboda)