OKK Sloboda domaćin polufinalnih turnira sistema A za pionire, kadete i juniore

  • 30/05/2023

Takmičarske selekcije OKK Sloboda osvajanjem prvog mjesta u okviru Lige mladih RKS Tuzla ostvarile su plasman u idući krug takmičenja i tako osigurale nastup na polufinalnim turnirima sistema A. Kada je riječ o pionirima, kadetima i juniorima, u svakoj od kategorija formirane su po tri grupe, a svaka grupa će odigrati zaseban turnir čiji pobjednik prolazi u naredni fazu, odnosno finalni turnir sistema A kojeg čine pobjednici prethodno navedenih grupa. U zavisnosti od broja ekipa grupe određen je i sistem takmičenja, tako da će u grupama sa po tri ekipe u jednokružnom sistemu igrati svako protiv svakog, dok će u grupama sa po četiri ekipe po kup sistemu nakon izvlačenja biti određeni polufinalni parovi nakon čega slijedi finale.

OKK Sloboda domaćin je polufinalnih turnira sistema A za pionire, kadete i juniore, dakle polufinalni turniri za sezonu 2022/23 u sve tri kategorije bit će odigrani u tuzlanskom Mejdanu. Polufinalni turniri za juniore i pionire na rasporedu su  četvrtak 01.06., odnosno petak 02.06., u velikoj dvorani Mejdana, dok je finalni turnir sistema A u ove dvije kategorije zakazan za nedjelju, 04.06.2023. godine. Kadetski polufinalni turnir planiran je sljedeće sedmice, tačnije u utorak 06.06., u velikoj dvorani Mejdana, a finalni turnir sistema A u kategoriji kadeta bit će odigran 10./11.06.2023. godine.

Selekcije OKK Sloboda u sve tri kategorije smještene su u grupu B. Juniori će kao najiskusniji prvi istrčati na teren Mejdana, a zajedno sa njima u grupi su još sarajevska Ilidža i škola košarke Never stop iz Donjeg Vakufa. Odmah dan poslije na scenu stupaju pioniri koji svoju grupu dijele sa zeničkim Čelikom i ekipom Bosne XXL iz Bihaća.* Kadeti Slobode na polufinalnom turniru nalaze se u grupi sa četiri ekipe koje pored domaćina čine timovi Brčko Distrikta, Čelika iz Zenice i Never stopa iz Donjeg Vakufa.

RASPORED I SATNICA POLUFINALNOG TURNIRA SISTEMA A ZA JUNIORE

četvrtak, 01.06.2023. godine (velika dvorana SKPC Mejdan)

12:00 – OKK Sloboda vs KK Ilidža
15:00 – KK Ilidža vs ŠK Never stop
18:00 – ŠK Never stop vs OKK Sloboda

GRUPA A: KK Orlovik, KK Silver Kings, KK Bihać; GRUPA C: KK Koš, KK Lokomotiva, KK Kakanj

RASPORED I SATNICA POLUFINALNOG TURNIRA SISTEMA A ZA PIONIRE

petak, 02.06.2023. godine (velika dvorana SKPC Mejdan)

18:00 – OKK Sloboda vs OKK Čelik
*ekipa KK Bosna XXL odustala od takmičenja

GRUPA A: KK Kengur, OKK Spars, ŠK Never stop; GRUPA C: KK Real Way, KK Silver Kings, KK Lokomotiva

RASPORED I SATNICA POLUFINALNOG TURNIRA SISTEMA A ZA KADETE

utorak, 06.06.2023. godine (velika dvorana SKPC Mejdan)

12:00 – IZVLAČENJE POLUFINALNIH PAROVA
13:00 – I polufinalni susret
15:00 – II polufinalni susret
18:30 – Finalni susret

GRUPA A: KK Orlovik, OKK Spars, KK Turbina; GRUPA C: KK Igman Burch, KK Gračanica, KK Bosna XXL

OKK Sloboda