Dvorana


SKPC “Mejdan”


Mejdan1SKPC “Mejdan” Tuzla izgrađen je 1984. godine, prije svega zbog ukazane velike potrebe za zadovoljavanje interesa građana Tuzle i šire u oblasti fizičke kulture, sporta i kulture, stvaranju uslova za podsticaj i unapređenje oblika i sadržaja kvalitetnog sporta, kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te raznovrsnih privrednih manifestacija.
Centar je smješten u zapadnom dijelu grada i zauzima prostor između sjevernih padina Ilinčice i gradske južne saobraćajnice, a naspram poprečne ulice prema naselju Slatina. Nalazi se u blizini starog tuzlanskog naselja Mejdan, po kojem je i dobio ime.

Velika dvorana SKPC “Mejdan” raspolaže borilištem veličine 45×30 metara i opremljena je za održavanje svih vrsta sportskih priredaba koje se održavaju u zatvorenim prostorima, te kulturnih i privrednih manifestacija. Ovisno od vrste priredbe ima kapacitet gledališta od 3 do 8 hiljada posjetilaca. Dvorana je opremljena najsavremenijim sportskim rekvizitima, osvjetljenjem jačine 2.100 luksa, velikim univerzalnim semaforom, sistemom ventilacije i klimatizacije, reporterskim kabinama , press centrom, 14 svlačionica za sportiste i 5 garderoba za estradne umjetnike kapaciteta do 50 izvođača , sportsku ambulantu i ostalo.

Mala dvorana SKPC “Mejdan” ima borilište veličine 44 x 24 metra, a uz nju se nalazi trening sala, teretana.Kapacitet gledališta ovisno od vrste priredbe je od 750 do 2.200 gledalaca.

Teren-Mejdan-velika-dvorana