Liga mladih KSTK: Završnica kadetske lige ovog vikenda u Mejdanu, Sloboda u polufinalu dočekuje ekipu Gračanice

  • 11/04/2024

Nakon završenog finalnog tunira u pionirskoj konkurenciji na kojem su pioniri OKK Sloboda osvojili prvo mjesto, pred nama su polufinalni susreti u kadetskoj konkurenciji Lige mladih KSTK. Četvrtfinalne utakmice odlučile su da na kadetskoj završnici učestvuju čak tri takmičarske ekipe iz Tuzle. Velika dvorana sportskog centra Mejdan ugostiti će završni turnir Lige mladih KSTK u konkurenciji kadeta, a četiri ekipe koje su ostvarile plasman na završnicu su Gračanica iz Gračanice, Dragons iz Tuzle, Lions iz Tuzle i Sloboda iz Tuzle (aktuelni šampion). Domaćin i organizator kadetskog turnira za sezonu 2023/24 je ekipa prošlosezonskog prvaka u konkurenciji kadeta, tim OKK Sloboda iz Tuzle.

Tri od četiri učesnice završnog turnira ostvarile su pobjede nad svojim protivnicima u četvrtfinalnim duelima bez većih problema. Baš kao i u konkurenciji pionira, apsolutno najubjedljivija ekipa prvog dijela ligaškog prvenstva bila je ekipa Slobode sa 18 pobjeda i bez poraza, što su u četvrtfinalu potvrdili odličnom partijom protiv ekipe Basket Živinice. Kada je riječ o Slobodinom protivniku u polufinalu, ekipa Gračanice je rutinski odradila posao u četvrtfinalnom dvomeču protiv ekipe Modriče, a jednak rasplet desio se u četvrtfinalu između ekipa Lions i Lukavac u korist tuzlanske ekipe. Ekipe Dragonsa i Silver Kingsa ponudile su nam dva izuzetno zanimljiva četvrtfinalna meča, a na kraju su kadeti Dragonsa uspjeli ubilježiti pobjede u napetim završnicama.

Polufinalni susreti finalnog turnira za kadete na rasporedu su u vikendu koji je pred nama, tačnije u subotu, a utakmice za plasman, odnosno finale i utakmica za treće mjesto, zakazane su u nedjelju i svi susreti kadetske završnice biti će odigrani u velikoj dvorani Mejdana. Prvi polufinalni par su KK Lions i KK Dragons koji će svojim duelom otvoriti završni turnir, a nakon njih na parket će istrčati ekipe koje čine drugi polufinalni par, OKK Sloboda i KK Gračanica. Sve utakmice završnog turnira za kadete bit će odigrane ovog vikenda, odnosno 13. i 14. aprila.

KOMPLETAN RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA LIGE MLADIH KSTK U KONKURENCIJI KADETA

subota, 13.04.2024. godine, velika dvorana SKPC “Mejdan” Tuzla

09:00 sati, prvo polufinale – KK Lions vs KK Dragons
11:00 sati, drugo polufinale – OKK Sloboda vs KK Gračanica

nedjelja, 14.04.2024. godine, velika dvorana SKPC “Mejdan” Tuzla

09:00 sati, utakmica za treće mjesto
11:00 sati, finalna utakmica

OKK Sloboda