Juniorska ekipa osvojila turnir u Čitluku

  • 06/04/2018

Juniorska ekipa OKK Sloboda je danas, 6. aprila, ubjedljivom pobjedom od 63:48 nad ekipom HKK Široki, osvojila prvo mjesto međunarodnog turnira “MONTE ZOTT 2018” za muškarce 1999/2000 godište. Titule najboljeg odbrambenog igrača turnira i MVP igrača turnira također su pripale Slobodinim košarkašima.

Turnir je održan 5. i 6. aprila u organizaciji HKK „Brotnjo“ u Čitluku. Učešće na turniru je uzelo osam juniorskih ekipa: KK Igokea – Aleksandrovac, HKK Široki – Široki Brijeg, HKK Čapljina – Čapljina, GKK Šibenik – Šibenik, HKK Zrinjski – Mostar, HKK Posušje – Posušje, HKK Brotnjo – Čitluk (domaćin), i OKK Sloboda – Tuzla, koje su bile podijeljene u dvije grupe gdje se igralo po principu „svako sa svakim“, nakon čega su prvoplasirani iz grupa igrali za konačan poredak.

Domaćin turnira, HKK „Brotnjo“ je obezbjedio nagrade za pobjednike u takmičenjima kao i smještaj i ishranu za sve učesnike.

Juniorska ekipa OKK Sloboda, pod vodsvom trenera Marjanović Maria i Berbić Mirze, je u grupnoj fazi takmičenja ostvarila sljedeći rezultate te se plasirala u finale:

  • OKK Sloboda – HKK Posušje 20:00
  • OKK Sloboda – GKK Šibenik 50:56
  • HKK Zrinjski – OKK Sloboda 56:66

OKK Slobodu na ovom turniru su predstavljali igrači: Andelija Haris, Samir Sprečak, Tankić Semir, Gutić Asim, Hažiselimović Evel, Dedajić Haris, Omerović Nedim, Subašić Armin, Kasumović Belmin, Bektić Damir, Krajinić Emir i Nezirić Emad.