Košarkaši Slobode pod imperativom pobjede protiv Leotara (VIDEO)

  • 21/12/2013

Nakon važne pobjede u Kaknju košarkaši Slobode sa imperativom pobjede dočakuju devetoplasiranu ekipu Leotara. Gosti iz Trebinja  važe za tim koji igra napadačku košarku te stoga ne čudi da postižu najveći broj poena u utakmicama Lige 12, piše Tuzlanski.ba.

Povodom ove utakmice u prostorijama OKK Sloboda upriličena je i press konferencija.

“Ponovo želimo da izrazimo žaljenje zbog činjenice da se utakmica sa Leotarom mora igrati u maloj dvorani zbog “Novogodišnjeg vašera”, međutim uprkos tome želimo uz dobru atmosferu do nove pobjede” kazao je Aid Berbić predsjednik skupštine OKK Sloboda.

Šef stručnog štaba OKK Sloboda Damir Mulaomerović pohvalno je govorio o protivniku, međutim vjeruje da njegovi košarkaši mogu odigrati jedan dobar i kvalitetan susret iz kojeg će izaći kao pobjednici.

Utakmica između Slobode i Leotara igra se u SKPC „Mejdan” sa početkom u 19:30 sati.

Prvoplasirana Mladost iz Mrkonjić Grada nastojat će zadržati lidersku poziciju pobjedom u gostima protiv ekipe Posušja. Sarajevska Bosna, koja se trenutno nalazi na trećem mjestu, gostuje ekipi Građanskog u Bijeljini. Sparsi ne bi trebali imati problema na domaćem terenu protiv Radnika, posljednjeplasirane ekipe prvenstva, dok Zrinjski također na svom terenu dočekuje desetoplasiranu ekipu Kaknja.