Donji Vakuf dočekuje crveno-crne, Sloboda protiv Proma traži četvrtu vezanu pobjedu

  • 19/11/2021

Ekipa tuzlanske Slobode u prethodna tri kola ne zna za poraz zbog čega crveno-crni tim ima itekako razloga za optimizam uoči gostovanja u Donjem Vakufu za vikend. Nakon pobjeda nad Bratuncem, Zrinjskim i Radnikom, prvi sljedeći cilj stručnog štaba Slobode jeste otići na reprezentativnu pauzu sa četiri vezane pobjede. Ipak, ekipu iz Tuzle na tom putu ne čeka ni malo lagan zadatak budući da je Promo, koji dočekuje Slobodu u šestom kolu Prvenstva BiH, u prethodna tri kola na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza.

Ekipa Proma zna biti jako neugodan protivnik na svom terenu i toga su svjesni igrači trenera Nedima Džemića. Domaćinu neće nedostajati želje i motiva budući da su u zaostaloj utakmici prvog kola savladani od ekipe Radnika u Bijeljini.  Međutim, iako su složni da nema lakih gostovanja, igrači Slobode u Donji Vakuf idu u odličnoj atmosferi pa je u tom duhu, u razgovoru sa medijima, svoje viđenje predstojećeg susreta dao i jedan od ponajboljih pojedinaca u prethodna dva meča, bek Adi Alikadić:

“Startali smo sa dva poraza nakon čega smo odigrali tri dobre utakmice i sada definitivno možemo biti zadovoljni situacijom. Izdigli smo se, prekinuli negativan niz pa je shodno tome i atmosfera u ekipi odlična. Što se tiče sutrašnjeg meča naše želje su jasne jer mi želimo nastaviti pobjednički niz. Ekipa Proma ima par dobrih individualaca koje moramo zaustaviti, a vjetar u leđa bit će im domaći teren i njihova publika koja je uvijek igrač više na njihovoj strani. Trebamo koristiti prednost u tranziciji i igru u reketu gdje imamo kvalitet te se nadamo da rezultat neće izostati”, izjavio je Alikadić.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 20.11., sa početkom od 18 sati u sportskoj dvorani “Donji Vakuf” u Donjem Vakufu. Pravdu na susretu između Proma i Slobode dijelit će trojka Čavar, Lovrić i Vlaho. Prenos uživo moći ćete pratiti putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji će link biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča.

OKK Sloboda