Završen polufinalni turnir državnog prvenstva za juniore u Tuzli

  • 06/06/2022

Proteklog vikenda u tuzlanskom Mejdanu odigran je jedan od tri polufinalna turnira državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora. Na turniru u Tuzli učestvovale su ekipe HKK Široki iz Širokog Brijega, KK Akademija Borac iz Banja Luke i OKK Sloboda iz Tuzle kao domaćin turnira. Sve tri ekipe odigrale su po dva susreta, a najuspješnija je bila ekipa Akademija Borac koja je savladala Široki i Slobodu te su sa dvije pobjede ostvarili plasman na finalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj kategoriji.

Turnir je otvoren neizvjesnim i do samog kraja napetim susretom između domaćina i ekipe Širokog gdje su gosti pobjedu rezultatom 76:74 ostvarili trojkom Stanka Jelčića u posljednjim trenucima utakmice. Široki je do pobjede vodio Luka Kraljević sa 20 poena dok je kod Slobode odličnu partiju odigrao Ajdin Ćosić sa 35 postignutih poena. Druga prepreka za goste iz Širokog Brijega bila je ekipa Borca koja je vidno raspoložena stigla u Tuzlu te su rezultatom 73:50 rutinski riješili pitanje pobjednika i ostvarili svoju prvu pobjedu na turniru, a najzapaženiju rolu u pobjedi Borca imao je Miloš Protić sa 27 zabijenih poena.

Borac je pitanje osvajača polufinalnog turnira u Tuzli riješio lakše nego očekivano protiv povredama desetkovanog domaćina. Ekipa iz Banja Luke dominantno je odigrala svoj drugi susret na turniru te su ubjedljivo slavili rezultatom 94:58 i tako postali učesnik finalnog turnira prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora. Gosti su u ovom susretu imali četiri raspoložena igrača sa dvocifrenim brojem poena dok je kod domaćih najefikasniji bio Bakir Kurtić sa 22 postignuta poena. Plasman za završnicu ostvarile su još ekipe OKK Spars iz Sarajeva i KK Student Igokea iz Aleksandrovca.

OKK Sloboda