Rukomet: Sloboda izborila Premijer ligu BiH

  • 23/04/2014

Rukometaši Sloboda Solane uspjeli su plasirati se u Premijer ligu BiH tri kola prija kraja prvenstva Prve federalne lige – grupa Sjever. Solarima su put do Premijer lige omogućili rukometaši Kaknja koji su danas u zaostalom susretu 15. kola uspjeli savladati ekipu Žepća rezultatom 34:24 (15:7).

Sloboda Solana naredna dva kola će pauzirati jer su protivnici crveno-crnih odustali od daljnjeg tačmičenja (Banovići i Budućnost), pa će tako uoči posljednjeg kola igrači Mirze Bulića otputovati u Žepće sa prednošću od 6 bodova razlike.

Nakon četiri godina napornog rada i truda, stigao je rezultat, ljubitelji rukometa u Tuzli ponovo će u Mejdanu gledati vrhunske rukometne predstave.

“Svi smo očekivali da ćemo u posljednjem kolu boriti se za povratak u Premijer ligu BiH, kao što je to bio slučaj prošle sezone kada nam je nedostajalo malo više sportske sreće. Međutim ekipa Kaknja nas je iznenadila pobjedom protiv Žepća i tako nam omogućila da tri kola prije kraja proslavimo titulu prvaka Prve lige Federacije” rekao je za naš portal rukometaš Slobode Mirza Ferhatbegović.

Najiskrenije čestitke našim rukometašima na ovom uspjehu, sada je ostalo da nas povratkom u društvo najboljih obraduju još samo fudbaleri i da se sport u potpunosti vrati u grad soli.

(Tuzlanski.ba)