Prvi test u 2021. godini: Sloboda dočekuje Borac u Mejdanu

  • 08/01/2021

Danas je u prostorijama kluba održan pres uoči susreta sa ekipom Borca iz Banja Luke koja u subotu stiže u Tuzlu. Medije su ugostili potpredsjednik kluba Vedran Lakić i šef stručnog štaba Damir Mulaomerović koji su prije svega svim prisutnima čestitali Novu godinu i zahvalili se na praćenju svih aktivnosti kluba, kao i na korektnom izvještavanju.

Ovo je ujedno prva utakmica za crveno-crne u novoj godini budući da je ekipa prethodni vikend bila slobodna zbog otkazane utakmice sa Čapljinom koja će biti odigrana u srijedu. Susretom protiv Borca kreće i drugi dio sezone, a iz prvog dijela ekipa Slobode ima za odigrati još dvije zaostale utakmice.

Trener ekipe Damir Mulaomerović najavio je sutrašnju utakmicu i istakao kako prostora za greške više nema: “Kraj stare godine nije bio dobar i nismo zadovoljni zbog svega prikazanog. Mislim da su svi svjesni kako je pobjeda u ovom susretu neophodna i nadam se da ćemo ovu godinu početi na najbolji mogući način”, rekao je Mulaomerović nakon čega se kratko osvrnuo i na protivnika: “Sezonu smo otvorili gostujućom pobjedom protiv Borca, ali treba imati na umu da to više nije ista ekipa. Dosta novi igrača je stiglo, tu je i novi trener, ali mi se moramo fokusirati na nas i primijeniti na utakmicama sve ono što smo ispravljali na treninzima”, dodao je trener Slobode.

Ekipi su se tokom sedmice priključili Darrion Strong i Đorđe Lelić za koje se u svlačionici čuju samo riječi hvale, a šta očekuje od subotnjeg duela izjavio je i jedan od članova tima, Adi Alikadić: “Imali smo dosta vremena za pripremu utakmice koje vjerujem da smo iskoristili kvalitetno. Znamo odakle prijeti najveća opasnost kada je protivnik u pitanju. Atmosfera u ekipi je jako dobra i mi naravno idemo na pobjedu koja bi nam mnogo značila, pogotovo u ovom trenutku”, rekao je Alikadić.

Utakmica 14. kola Prvenstva BiH između Slobode i Borca zakazana je za subotu s početkom od 19:00h u maloj dvorani Mejdana. Na ovom susretu pravdu će dijeliti trojka Ivan Miličević, Ernad Karović i Vladimir Marić. Odluka o odigravanju utakmica bez prisustva gledatelja pod okriljem KSBiH je i dalje na snazi, a utakmicu ćete moći pratiti po do sada ustaljenoj praksi putem live streama na Youtube kanalu čiji će link biti dostupan na našim društvenim mrežama uoči početka.

OKK Sloboda