Prva provjera uspješna, Sloboda savladala Vrijednosnice u Osijeku

  • 08/09/2021

Prva utakmica, prva pobjeda! Crveno-crni su startali pripreme za novu sezonu na najbolji mogući način – pobjedom u prvoj kontrolnoj utakmici sa novim timom. Protivnik u prvom susretu za izabranike Nedima Džemića bili su popularni “Brokeri” iz KK Vrijednosnice Osijek. Utakmica nije imala nikakvu rezultatsku neizvjesnost jer je Sloboda preuzela inicijativu od samog početka susreta i sve do kraja držala konce igre.

Šuterski raspoloženi gosti iz Tuzle odlično su otvorili susret i već nakon prve četvrtine imali su 33 poena na svom kontu za rezultat na kraju prvog perioda igre od 24:33. U drugoj četvrtini su nastavili svoju igru, prednost je rasla, a domaćin nije mogao naći riješenje za napadačku rapsodiju crveno-crnih. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 39:65.

Drugo poluvrijeme je izgledalo nešto drugačije budući da je tempo igre značajno pao kod gostiju što su “Brokeri” iskoristili da koliko-toliko istope rezultatsku prednost i rezultat na kraju treće dionice 61:76. To je bio maksimum koji su mogli dostići jer je prednost do kraja ostala dvocifrena za konačan rezultat 84:96 (24:33, 15:32, 22:11, 23:20).

Svih 10 igrača u rosteru imalo je značajnu minutažu u ovom susretu. Najefikasniji u redovima Slobode bili su Haris Delalić i Rashun Davis koji su postigli po 20 poena. Kapiten Lelić je dodao 13, Samac i Albijanić po 12, Lobarev i Šertović po osam poena, Čustović dva te Omerović jedan poen dok se Halilčević nije upisao u strijelce. Kod domaćih je najbolji bio Đorđe Topolović sa 25 poena.

Crveno-crni sada imaju dan odmora i već u petak idu put Širokog gdje će učestvovati na turniru “Široki 2021”. Satnicu i raspored turnira možete pronaći na našoj web stranici.

OKK Sloboda