OKK Sloboda podržala Evropsku sedmicu košarke

  • 05/12/2013

U periodu od 30. novembra do 8. decembra ove godine u cijeloj Evropi se održava promocija “EVROPSKE SEDMICE KOŠARKE”, koju je podržala i OKK Sloboda Tuzla koja će svoju podršku iskazati u subotu na utakmici osmog kola Lige 12.

Prema programskim aktivnostima Specijalne Olimpijade BiH Evropska sedmica košarke je počela svoju promociju u Tuzli 29. Novembra u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, kroz manifestaciju “Dani sporta” koja je upriličena povodom rekonstruisanja sportske dvorane ove Ustanove.

30. Novembra u Sarajevu u okviru košarkaške prvenstvene utakmice između “KK Bosna” i “OKK Sloboda” su promovisani osvajači zlatne medalje iz udruženja “Oaza” sa ljetnih olimpijskih igara iz Atine 2011. godine. Na poluvremenu utakmice između ova dva kluba košarkaši iz udruženja “Oaza” i “Bosna” su zajedno šutirali na koš i tako pokazati da se zajedno kroz košarku mogu ostvariti sportski ciljevi.

Istog dana u Tuzli je na prvenstvenoj utakmici između “ŽKK Jedinstvo” i “ŽKK Mladi Krajišnik” od strane košarkašica “KSS Tuzla” iznijeta zastava “Special Olympicsa”. Nakon toga su predstavnici “KSS Tuzla” i ostalih udruženja SOBiH sa područja TK prisustovali ovoj utakmici.