Održan press povodom početka priprema

  • 15/08/2019

Danas je u prostorijama OKK Slobode održana press-konferencija povodom početka priprema za novu sezonu. Seniorska ekipa će ove godine nastupati u domaćem prvenstvu, ABA 2 ligi te Kupu “Mirza Delibašić”.

Prisutnim novinarima su se obratili: Vedran Lakić, Josip Pandža i Jasenko Elezović.

Vedran Lakić istakao je da je ovo velika stvar za grad Tuzlu, te košarku u Bosni i Hercegovini.

“Uz ogromno zalaganje i trud predsjednika Berbića dobili smo poziv u ABA 2 ligu. Ovo je za nas veliki izazov i znamo šta je pred nama. Veoma je bitno i da je Grad Tuzla dao ogromnu podršku ovom projektu. Novina za početak priprema je da će treninzi do 01.09. biti zatvorenog tipa. Moram da napomenem da je od A2 lige do ABA 2 lige prošlo osam godina i da je to izuzetno veliki uspjeh.”

Josip Pandža istakao je da je je ovo za njih jedna novina, ali da će dati sve od sebe da što bolje predstave grad Tuzlu i bh. košarku.

“Euforija je u gradu velika. S razlogom. Sloboda je u ABA 2 ligi gdje joj je i mjesto. U regionu ne postoji klub sa uvjetima i infrastrukturom, te željom u Klubu da se nastupi u jakom takmičenju, a što su ljudi iz ABA 2 lige prepoznali. Naša ideja je bila da okupimo što mlađi tim zbog dva takmičenja kako bi se brže oporavljali, da imamo što više domaćih igrača, te smo tako na poziciju jedan doveli dva BH reprezentativca Gegića i Čamparu, a na poziciju četiri Manjgafića koji je bivši mladi, a potencijalni A reprezentativac. Takođe, doveli smo igrača iz Mege, koji je prije dvije sezone bio najbolji strijelac Prvenstva Srbije, igrače koji su bili nosioci igre u klubovima u kojima su nastupali. Sigurno će biti i onih koji će reći da smo mogli i drugačije, ali ja sam zadovoljan kako smo birali. Opasnost ovog tim je što su momci ekstremno mladi te ćemo sigurno biti najmlađa ekipa u ABA 2. Imamo daleko najmlađe playmakere. Trebaće dosta strpljenja jer biće dosta oscilacija, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, na poziciji pet. Nadam se da će i on što prije doći i to bi bilo dovoljno da možemo igrati na svim frontovima. U sezoni ćemo imati oko 60 utakmica. Naš cilj je da u domaćem prvenstvu budemo u vrhu tabele, a u ABA 2 liga da budemo konkurentni svima. Pokušaćemo da igramo energično da to bude borbena i atraktivna košarka.”, rekao je Pandža.

Također, dodao je da će ekipa u pripremnom periodu odigrati dosta jakih pripremnih utakmica, između ostalih i sa ekipama Igokee, Sparsa, a nastupit će i na turniru u Osijeku.

Sloboda će večeras u Mejdanu odraditi prvi trening za novu sezonu.