Novi simbol Mejdana: Prije mi je vođa bio Suljo, sada navijam sam!

  • 09/10/2013

U Miladijama gdje živi ga poznaju po nadimku “Kuhar”, a u Mejdanu ćete ga prepoznati po gromkom navijanju za Crveno – crne, ponekoj psovci i šaljivim doskočicama koje upućuje protivničkim igračima i sudijama. Uvijek u prvom redu tuzlanskog hrama sporta, Denis Husarić spada u generaciju novih navijačkih simbola Mejdana, prenosi Tuzlasport.com.

Zajedno sa prijateljem Denisom Sokolovićem čini sada već poznati navijački duo “Denis i Denis” bez kojih ne može proteći niti jedna utakmica tuzlanskih klubova. “Prije mi je vođa bio Suljo, a sada navijam sam. Naravno, sa svojim drugom Denisom”, kaže nam Denis Husarić otkrivajući da su mu najveći ljubimci košarkaši Slobode. Tuzlanske majstore pod obručima prati još od 1996. kada je kao osmogodišnjak bez ičije pratnje dolazio u Mejdan!

“Pratim ja i rukometaše, fudbalere, ali košarka mi je uvijek bila na prvom mjestu. Njih najviše podržavam, pogotovo mog prijatelja Mišu Tanasilovića koji mi je omiljeni igrač”, ističe Denis otkrivajući nam da mu je najsretniji momenat u navijačkoj karijeri bio kada je prošle sezone proglašen za navijača godine: “Proglašen sam od strane košarkaša Slobode za navijača godine. Tada su mi poklonili loptu i to nikada neću zaboraviti. Zahvalan sam na tome igraču Tanasiloviću, tadašnjem treneru Adnanu Hodžiću i predsjedniku Aidu Berbiću. Poklon loptu čuvam u svojoj sobi.”.

Denis emotivno proživljava svaki sportski događaj u Mejdanu. Na upit kada se osjećao najteže, Denis izdvaja utakmicu iz prošle sezone kada je OKK Sloboda poražena od Sparsa, a samo minutu prije kraja su imali vodstvo od osam poena razlike. “Toliko mi je bilo krivo zbog tog poraza da sam zaplakao! Dao sam sve od sebe da navijam za svoju Tuzlu, svoj grad, svoju Slobodu, a na kraju smo izgubili”, opisuje Denis meč koji će zauvijek pamtiti.

Denis dodaje kako je ponekad imao i neprijatnosti zbog načina na koji bodri tuzlanske timove: “Znalo se desiti da me sudije opominju zbog mog navijanja, posebno kada naprave grešku pa ja reagujem, ali nisam se osvrtao na njihova upozorenja!”. Na kraju razgovora Denisa smo upitali da nam prognozira sa kakvim uspjehom će tuzlanski klubovi okončati ovu sezonu: “Fudbaleri bi trebali ući u Premijer ligu, baš kao i Jarčevi u rukometu. Mislim da su Jarčevi, zahvaljujući njihovom treneru Ismiru, dobri ove sezone i da će da uđu u višu ligu. Što se tiče košarkaša Slobode, ušli su u najviši rang i mislim da će ove sezone ući među pet najboljih ekipa u BiH!”.

(Tuzlasport.com)