Nedim Džemić novi trener OKK Sloboda

  • 01/07/2021

Tuzlanska ekipa će u novu sezonu ući sa novim trenerom. Danas je u prostorijama kluba predstavljen novi šef stručnog štaba za iduću sezonu nakon što je trenersku klupu crveno-crnih sporazumno napustio prošlosezonski trener ekipe Damir Mulaomerović. Riječ je o Nedimu Džemiću, mladom treneru koji je ostvario odlične rezultate sa ekipom sarajevskih Sparsa. Danas na press konferenciji prisutnim medijima su se obratili predsjednik Kluba Aid Berbić te novi trener Nedim Džemić.

“Meni je zaista pripalo zadovoljstvo da Vas obavijestim kako će Nedim Džemić predvoditi naš tim u novoj sezoni. Nedim je trener koji je dosta mlad i koji je zabilježio sjajne rezultate sa ekipom Sparsa u prošloj i pretprošloj sezoni. Mi smo poslije rastanka sa Damirom Mulaomerovićem, imali zaista mnogo imena koji su se nudili nama da budu treneri. Mišljenja sam da Nedim Džemić poznaje dosta situaciju u bh. košarci, mlad je trener što mu je dodatni plus u svemu ovome. Nadam se da će saradnja sa Nedimom biti dugogodišnja te da ćemo zajedno sklopiti neku dobru i pozitivnu priču za grad”, izjavio je predsjednik Berbić.

“Želim da se zahvalim predsjedniku Berbiću na ukazanom povjerenju. Moram da priznam da smo se dogovorili prije nego što smo se vidjeli. Kada se desi klik te postoji neka zajednička ideja i vizija onda je to važnije od svega ostalog. Ne želim da koristim velike riječi i fraze, ali ono što mogu reći da samo čovjek koji je posvećen svom poslu, u stanju sam da animiram sve one koji trebaju da napravimo dobar sistem. Svi znamo šta je Mejdan i Sloboda i znamo da je jedna iskra dovoljna da Mejdan vrati svoj sjaj. Sve ćemo provjeriti, testirati ko može a ko ne može nositi dres Slobode. Svjestan sam odgovornosti i mogu vam reći da će Sloboda ići da se bori za sve trofeje, što je naša dužnost”, rekao je Džemić.

Novi trener potpisao je ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produženja saradnje. Početak priprema prvog tima planiran je za mjesec august kada će se u Tuzli ekipi priključiti svi igrači na koje će trener Džemić i pomoćni trener Adnan Žunić računati u narednoj sezoni, a sada slijede razgovori sa novim igračima i formiranje rostera.

OKK Sloboda