Miralem Halilović na treningu pionirske selekcije

  • 08/06/2021

Dijete Tuzle i član francuskog prvoligaša Miralem Halilović po završetku sezone stigao je u svoj grad. Nakon kratkog odmora odlučio je početi pripreme za novu sezonu, a dio njih odradit će u Mejdanu gdje će mu društvo praviti njegov dugogodišnji prijatelj i trener pionirske selekcije OKK Sloboda Mario Marjanović.

Halilović i Marjanović već dvije sedmice vrijedno treniraju, a kako treniraju dječaci pionirske selekcije sam se odlučio uvjeriti reprezentativac Bosne i Hercegovine. Popularni Miki oduševio je pionire svojom pojavom u Univerzitetskoj dvorani te je sa crveno-crnim dječacima odradio trening nakon kojeg je uslijedilo neizostavno fotografisanje i dijeljenje autograma.

Povreda koju je zadobio prošle sezone udaljila ga je sa terena četiri mjeseca. Halilović se u rodnom gradu postepeno vraća košarkaškim aktivnostima, a kako sada stvari stoje sa svojom porodicom će se i sljedeće sezone zadržati u Parizu gdje će svoju karijeru nastaviti u dresu Metropolitansa. Nadamo se da će se njegovim dobrim partijama svi radovati uz osmijehe jednake onima kakve je on sam izmamio dječacima omladinskog pogona!

OKK Sloboda