Liga mladih RKS Tuzla: Selekcije OKK Sloboda plasirale su se u drugi krug takmičenja

  • 24/05/2021

Sezona za seniore je završena, ali omladinski pogon tek se zahuktava. Zbog složene epidemiološke situacije Liga mladih RKS Tuzla počela je nešto kasnije dok je jedno vrijeme bila i prekinuta prema naredbama nadležnih organa. Nakon što su sve prepreke savladane liga je nastavljena, a pred ekipama je iduća faza takmičenja tzv. Final Eight (F8) gdje će nastupiti osam najbolje plasiranih iz grupne faze.

Pioniri, kadeti i juniori su u protekloj sedmici odmjerili snage sa gradskim rivalima, ekipom Lionsa, u kojima su sve tri selekcije bile uspješne. Pioniri su svoje vršnjake savladali rezultatom 94:44, kadeti su bili bolji 93:42 dok su juniori zabilježili pobjedu rezultatom 86:47 i ovim pobjedama ekipe u sva tri uzrasta plasirale su se u drugi krug takmičenja.

Pioniri i kadeti imaju još po jednu utakmicu do kraja grupne faze, a juniori su svoj posao u prvom dijelu takmičenja odradili budući da u juniorskoj konkurenciji grupa ima jednu ekipu manje. Uoči posljednjeg kola pioniri i kadeti su na omjeru od sedam pobjeda bez poraza i drže prvo mjesto u svojim grupama dok su juniori svoj plasman osigurali omjerom od četiri pobjede i dva poraza.

Po završetku grupne faze Liga mladih RKS Tuzla formirat će raspored za drugu fazu takmičenja nakon čega će crveno-crne selekcije znati svoje protivnike. Jedno je sigurno, najbolje od mladih igrača iz naše regije čeka nas u vrlo zanimljivoj konkurenciji za titulu prvaka kroz sve tri uzrasne kategorije.

OKK Sloboda