Liga mladih RKS Tuzla: Nokaut faza počinje, selekcije saznale svoje protivnike

  • 04/06/2021

Omladinske selekcije OKK Sloboda još prošle sedmice završile su svoje obaveze u grupama Lige mladih RKS Tuzla, a kompletan prvi dio takmičenja zaključen je proteklog vikenda i u toku ove sedmice kada su odigrane sve zaostale utakmice. Već smo izvjestili kako su crveno-crni prije kraja grupne faze osigurali svoja mjesta u narednoj fazi takmičenja i prema konačnom poretku sve tri selekcije (pioniri, kadeti i juniori) u eliminacionu fazu ulaze sa prvog mjesta.

Upravo prvo mjesto u grupi selekcijama je obezbijedilo prednost domaćeg terena u četvrtinalnim susretima koji će biti odigrani na samo jednu utakmicu. Pioniri i kadeti će na otvaranju nokaut faze u Mejdanu ugostiti istog protivnika, ekipu KK Bosna iz Kalesije dok će juniori također u Mejdanu dočekati ekipu KK Gradačac. Prvi će na teren juniori čija utakmica je na rasporedu u subotu, 05.06. od 13:00 sati, a dan nakon toga u nedjelju, 06.06. od 15:00 sati na teren će istrčati pioniri te nakon njih i kadeti.

Zanimljiv sportski vikend očekuje nas u maloj dvorani Mejdana gdje će se crveno-crni momci boriti za plasman u polufinale. Pobjedama u četvrtfinalu selekcije će osigurati svoj nastup na “Final Four” turniru koji će se održati idućeg vikenda sa polufinalnim utakmicama u subotu i finalnim susretima u nedjelju. Domaćini završnog turnira bit će poznati tokom sljedeće sedmice.

OKK Sloboda