Liga 12: Mejdan posjećeniji od svih dvorana zajedno

  • 02/04/2014

Tuzla je još jednom dokazala da ima najbolje dvoranske navijače u Bosni i Hercegovini, a da to nije samo fraza govore i podaci o posjećenosti utakmica u kojima je Mejdan apsolutni šampion sa prosjekom od 3.500 gledalaca.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da su čak tri utakmice odigrane u Maloj dvorani tako da je prosjek posjeta u Velikoj dvorani preko 4.000 gledalaca. Na drugom mjestu po posjećenosti su domaće utakmice Posušja koje su imale posjećenost do 1000 gledalaca.

Kada je u pitanju ostatak lige izdvaja se KK Bosna sa prosjekom od nekoliko stotina posjeta. Prosjek posjeta ostalih dvorana je bio od 200 do 300 gledalaca a neke utakmice su oborile neslavni rekord sa tek stotinjak gledalaca, tako da je u pojedinim kolima posjećenost u Velikoj dvorani Mejdana bila četverostruko veća od zbira posjećenosti ostalih pet susreta tog kola.

Uprava, stručni štab i igrači OKK Slobode se ovim putem žele još jednom zahvaliti svim navijačima koji su podržali klub svojim dolaskom na utakmice i pružili najbolju podršku koja se može zamisliti u dvoranama širom Bosne i Hercegovine.