Liga 12: Derbi trećeg kola između Slobode i Sparsa, Bosna dočekuje Leotar

  • 30/10/2013

Treće kolo Lige 12 KS BiH će se igrati u subotu, 2. novembra. Derbi kola će se odigrati u Tuzli između Slobode i Sparsa. U dosadašnjem dijelu sezone Sloboda je ostvarila dvije pobjede a Spars pobjedu i poraz. U prošlogodišnjem takmičenju ove dvije ekipe su se sastale šest puta, dva puta u prvenstvu i četiri puta u doigravanju. Ekipa Sparsa je ubilježila pet a ekipa Slobode jednu pobjedu.

Sarajevska Bosna je startala sa porazom i pobjedom, a u trećem kolu će dočekati ekipu Leotara čije je omjer također jedna pobjeda i jedan poraz. Bosna se trenutno nalazi na osmom a Leotar na devetom mjestu.

Hercegovački derbi se igra u Mostaru gdje se sastaju Zrinjski i mlada ekipa Čapljine. Mostarci su uspjeli upisati jednu pobjedu, dok je ekipa Čapljine startala sa dva poraza.

Ekipa Posušja dočekuje Radnik iz Bijeljine, koji je pred početak sezone važio za jednu od jačih ekipa ali je startao loše sa dva poraza. Posušje je ostvarilo pobjedu i poraz te se nada novoj pobjedi iako ekipa Radnika igra pod imperativom pobjede u ovoj utakmici.

U meči između Građanskog i Varde ekipa iz Višegrada važi za favorita. Građanski je startao sa dva poraza dok je Varda ubilježila dvije pobjede. Utakmica će se igrati u Bijeljini gdje će domaćin Građanski pokušati napraviti iznenađenje pred domaćom publikom.

Mladost iz Mrkonjić Grada je jedna od tri ekipe koje su bez poraza u prva dva kola, a u trećem kolu će na domaćem tereneu odmjeriti snage sa Kaknjom koji je za sada uspio slaviti u jednoj utakmici.

Parovi:
OKK “Sloboda” – OKK “Spars”
KK “Bosna BHT” – KK “Swisslion Lotar”
HKK “Zrinjski” – HKK “Čapljina Lasta”
HKK “Posušje” – KK “Radnik BN Basket”
KK “Građanski” – KK “Varda HE”
KK “Mladost” – KK “Kakanj”