Kadeti osigurali nastup na završnom turniru za prvaka BiH, finalni turniri na rasporedu od utorka do nedjelje

  • 19/06/2023

Proteklog vikenda u tuzlanskom Mejdanu odigran je jedan od tri polufinalna turnira državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kadetskoj konkurenciji. Kadeti Slobode bili su domaćini polufinalnog turnira “A” na kojem su još nastupile ekipe Borca i Čapljine, ekipa Student-Igokea na turniru “B” ugostila je ekipe Pepi Sport i Igman Burch, dok je u okviru turnira “C” odigran samo jedan susret između domaćina Širokog i Sparsa zbog odustajanja ekipe Radnika od daljnjeg takmičenja.

Turnir u Tuzli međusobnim duelom otvorile su ekipe Slobode i Čapljine gdje su, nakon početnog odmjeravanja snaga, u drugom dijelu susreta domaći igrači preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju zasluženo slavili pobjedu rezultatom 88:73. Drugi dan turnira turnira na rasporedu je imao dva susreta od čega je prvi bio ogled dva gostujuća tima. Čapljina je nakon poraza od domaćina uspjela odigrati kvalitetnu utakmicu, što je za rezultat imalo ubjedljivu pobjedu nad ekipom Borca rezultatom 69:52. U nastavku dana, ekipa Slobode još jednom rutinskom partijom čekirala je kartu za finalni turnir državnog prvenstva pobjedom protiv gostiju iz Banja Luke rezultatom 87:72.

Kada je riječ o preostala dva kvalifikacijska turnira za kadete, ekipa Student-Igokea osigurala je plasman na završni turnir dominatnim partijama protiv ekipa Pepi Sporta i Igman Burcha, a treći putnik na kadetsku završnicu određen je duelom između Širokog i Sparsa gdje su uspješniji bili kadeti ekipe iz Širokog Brijega.

Plasman na završnicu u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osigurale su po tri ekipe u svakoj od navedenih konkurencija. Finalni turniri u sve tri takmičarske kategorije na rasporedu su ove sedmice, a prvi na parket stupaju juniori čiji je završni turnir zakazan za utorak, odnosno srijedu, 20./21. juna. Završni turniri u kategorijama pionira i kadeta planirani su za vikend, tačnije 24./25. juna, a mjesto odigravanja, kao i kompletan raspored i satnica biti će poznati u narednim danima.

OKK Sloboda