Finalni turniri prvenstva BiH za pionire i kadete u Laktašima, selekcije Slobode sve četiri utakmice igraju u nedjelju

  • 23/06/2023

Nakon završenog finalnog turnira u konkurenciji juniora, na kojem su juniori OKK Sloboda osvojili treće mjesto, već od sutra su na rasporedu završnice u konkurencijama pionira i kadeta. Borba za državnog prvaka u kategorijama pionira i kadeta kreće za vikend, tačnije 24./25. juna, a domaćin U14 i U16 finalnih turnira za prvaka Bosne i Hercegovine biti će Laktaši. SKK Student-Igokea domaćin je turnira u pionirskoj konkurenciji na kojem će još nastupiti ekipe KK Realway i OKK Sloboda, kao i u kadetskoj konkurenciji gdje su učešće osigurale ekipe HKK Široki i OKK Sloboda.

Pioniri Slobode imali su nešto lakši zadatak kada je u pitanju polufinalni turnir državnog prvenstva na kojem su odigrali samo jedan susret zbog odustajanja ekipe KK Leotar od nastavka takmičenja. Članovi najmlađe selekcije tako su imali jedan eliminacijski duel protiv ekipe HKK Posušje u kojem su uvjerljivo savladali vršnjake iz Posušja i osigurali plasman među tri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Kadeti su u okviru polufinalnog turnira državnog prvenstva odigrali dva susreta i bez većih problema, sa dva trijumfa, stigli do prvog mjesta. Rutinske pobjede ubilježene su protiv ekipa HKK Čapljina i KK Borac, što je kadetsku selekciju odvelo na završni turnir i u borbu za naslov državnog prvaka.

Finalni turnir i borba za prvaka Bosne i Hercegovine u kategorijama pionira i kadeta odvija se po sistemu odigravanja utakmica svako protiv svakoga. U slučaju da sve tri ekipe imaju po jednu pobjedu, odnosno izjednačen skor, primjenjuje se princip najuspješnijeg prema koš količniku. Pionirski turnir prvog dana otvaraju ekipe Igokee i Realwayja, dok su drugog dana turnira na rasporedu preostala dva meča, odnosno dueli Slobode sa ekipama Realwayja i Igokee. Kadetski turnir prvog dana otvorit će duel ekipa Igokee i Širokog, dok su idućeg dana turnira na rasporedu preostali susreti, odnosno utakmice Slobode sa ekipama Širokog i Igokee.

RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA DRŽAVNOG PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA PIONIRE

subota, 24.06.2023. godine (SD Laktaši)

15:30 sati – SKK Student-Igokea vs KK Realway

nedjelja, 25.06.2023. godine (SD Laktaši)

11:30 sati – KK Realway vs OKK Sloboda
17:30 sati – OKK Sloboda vs SKK Student-Igokea

RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA DRŽAVNOG PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA KADETE

subota, 24.06.2023. godine (SD Laktaši)

18:00 sati – SKK Student-Igokea vs HKK Široki

nedjelja, 25.06.2023. godine (SD Laktaši)

14:00 sati – HKK Široki vs OKK Sloboda
19:30 sati – OKK Sloboda vs SKK Student-Igokea

OKK Sloboda