Finalni turnir državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za pionire u tuzlanskom Mejdanu

  • 12/06/2024

OKK Sloboda domaćin je finalnog turnira državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira koji će biti odigran u tuzlanskom Mejdanu. Završnica pionirskog prvenstva i borba za prvaka Bosne i Hercegovine u Tuzli trajat će tri dana, a starta u četvrtak od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Plasman na završni turnir u kategoriji U-14 ostvarile su ekipe Širokog iz Širokog Brijega, Realwayja iz Sarajeva, te Slobode iz Tuzle.

Pioniri Slobode plasirali su se direktno na finalni turnir nakon što su ekipe Igokee i Posušja odustale od nastupa na polufinalnom turniru državnog prvenstva Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o rivalima koje crveno-crni dočekuju u finalu, ekipa Realwayja je bez većih problema savladala Zrinjski iz Mostara u polufinalnom meču čime su osigurali svoje mjesto u finalu, dok su najzahtjevniji zadatak imali pioniri Širokog koji su u zanimljivom susretu ubilježili pobjedu u polufinalu nad ekipom Vukova iz Zenice i tako se plasirali u top tri ekipe.

Finalni turnir obuhvata tri utakmice u kojima će finalisti odigrati svako protiv svakog, a tri finalna susreta raspoređena su na tri dana. Završnicu otvaraju Sloboda i Široki u četvrtak u večernjim satima, nakon čega slijedi duel dva gostujuća tima u petak u dnevnom terminu, dok je posljednji susret kojim će se spustiti zavjesa na sezonu 2023/24 između Slobode i Realwayja na rasporedu u subotu u podne.

KOMPLETAN RASPORED I SATNICA FINALNOG TURNIRA DRŽAVNOG PRVENSTVA BIH U KONKURENCIJI PIONIRA

četvrtak, 13.06.2024. godine, Velika dvorana SKPC Mejdan Tuzla
19:00 sati – OKK Sloboda vs HKK Široki

petak, 14.06.2024. godine, Velika dvorana SKPC Mejdan Tuzla
12:00 sati – HKK Široki vs KK Realway

subota, 15.06.2024. godine, Velika dvorana SKPC Mejdan Tuzla
12:00 sati – KK Realway vs OKK Sloboda

OKK Sloboda