Emir Čekezović, igrač Slobode i reprezentativac BiH: Do zlata na EYOF-u vodilo nas je zajedništvo

  • 01/08/2015

Nakon što su košarkaši Bosne i Hercegovine danas osvojili zlato na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Tbilisiju pobjedom u finalu protiv selekcije Španije, reprezentativac Emir Čerkezović za Anadolu Agency (AA) je kazao kako je utakmica bila izuzetno teška.

“Bilo je vrlo teško ali smo se držali zajedno do samog kraja utakmice, čak i u momentima kada nam nije išlo. I to je bio ključ našeg uspjeha”, rekao je Čerkezović. Istaknuo je kako pobjedu u finalu protiv Španije “posvećuju ljudima u BiH koji prate mlade bh. košarkaše”.

“Ova titula na prvenstvu je prvenstveno za ljude iz BiH bez kojih ovo ne bi mogli ostvariti. Hvala svima koji su nas podržavali tokom cijele olimpijade”, kazao je ovaj mladi košarkaš. Na kraju je dodao kako su još jednom pokazali da BiH ima mnogo talentovanih sportista koji bi uz podršku države ostvarivali vrhunske rezultate i na najbolji način predstavljali zemlju.

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u finalu Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2015. godine danas je pobijedila selekciju Španije, rezultatom 89:79, te osvojila zlatnu medalju.

Mladi košarkaši BiH su pobjedom nad Španijom na EYOF-u, koji se održava u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, ostvarili veliki uspjeh za bh. košarku.

Kadeti BiH su prije Španije u polufinalu ovog takmičenja pobijedili reprezentaciju Njemačke, rezultatom 80:70.

Inače, delegacija BiH se iz Tbilisija vraća sutra letom preko Istanbula, a u Sarajevo treba sletjeti u 10:40 sati.