Dva zlata za selekcije OKK Sloboda na turniru u Dubrovniku

  • 12/04/2023

Selekcije predpionira i pionira OKK Sloboda ove sedmice uzele su učešće na Uskršnjem turniru tradicionalnog Libertas Kupa u organizaciji košarkaškog kluba Dubrovnik u istoimenom gradu. OKK Sloboda bilježila je zapažene rezultate u svim kategorijama kada je riječ o dosadašnjim izdanjima Libertas Kupa u Dubrovniku, a ništa drugačije nije bilo niti ovoga puta kada su na parkete OŠ “Montovjerna” i sportske dvorane “Gospino polje” istrčale U12 i U14 ekipe crveno-crnih koje se u Tuzlu vraćaju sa zlatnim medaljama.

Predpioniri su u polufinalnom susretu uspjeli stići rezultatski deficit od 15 poena na poluvremenu i na kraju zasluženo slaviti prolaz dalje protiv domaćina turnira, ekipe ŠK Dubrovnik. Drugo polufinale ponudilo je duel između zagrebačke KK Dubrave i HKK Neum/Čapljina gdje su uspješniji bili igrači ekipe Neum/Čapljina i pobjedom su zakazali finale sa crveno-crnim dječacima. Ekipa trenera Amera Šabaškića bez većih problema odradila je i finalni susret u kojem su slavili rezultatom 37:25 i tako osvojili prvo mjesto u konkurenciji U12 Libertas Kupa.

Pioniri pod vodstvom trenera Šibonjića i Biberovića rutinski su odradili turnir u Dubrovniku gdje su već u polufinalnom susretu pokazali dominatnu igru protiv ekipe domaćina KK Dubrovnik koju su savladali rezultatom 74:42 nakon čega su spremni očekivali boljeg iz duela KK Dubrava i ŠK Dražen Petrović iz Šibenika. Drugo polufinale kao protivnika crveno-crnih odredilo je zagrebački tim, a pioniri Slobode nastavili su u istom ritmu kao i u polufinalnom susretu te su sa uvjerljivih 70:41 slavili zlatnu medalju i prvo mjesto u konkurenciji U14 ovosezonskog Libertas Kupa.

Domaćinu KK Dubrovnik želimo se zahvaliti na još jednom pozivu i gostoprimstvu uz sve pohvale za organizaciju Uskršnjeg izdanja sada već tradicionalnog kupa u Dubrovniku koji je u ovom izdanju proslavio svoj 25. jubilej. Dječacima, trenerima i ostalim članovima tima koji su bili uključeni u odlazak na turnir u Dubrovnik čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo sretan povratak kući!

OKK Sloboda