Derbi u Mejdanu: Sparsi stižu u Tuzlu uoči posljednjeg kola

  • 12/04/2021

Crveno-crni će sutra u Mejdanu ugostiti prvoplasiranu ekipu Prvenstva BiH, sarajevske Sparse koji u Tuzlu stižu na zaostalu utakmicu 16. kola budući da je ista odgođena zbog njihovih obaveza u regionalnom takmičenju. Ovom utakmicom napravio se gust raspored i za jedne i za druge pred sami kraj regularnog dijela sezone. Sparsi su u subotu gostovali u Mostaru dok je Sloboda imala izrazito teško gostovanje u Trebinju, ali u ovaj susret oba tima ulaze u dobrom takmičarskom ritmu.

Gosti iz Sarajeva su u niz od devet vezanih pobjeda i bez sumnje su najbolja ekipa lige ove sezone. Ono što sutrašnji meč za domaćina čini još težim jeste činjenica da se Sloboda i dalje bori za Ligu 6 tako da im u ovom susretu poraz nije opcija u koliko žele sačuvati sudbinu u svojim rukama. Međutim, igrači trenera Damira Mulaomerovića vezali su dvije pobjede u prethodna dva susreta i imaju razloga za optimizam uoči dolaska Sparsa.

Zaostalu utakmicu koja će se sutra odigrati u Mejdanu najavio je nekadašnji član ekipe iz Sarajeva, a danas jedan od ponajboljih igrača crveno-crnih, bek Slobode Darrion Strong: “Atmosfera u ekipi je odlična, fokusirali smo se na samu završnicu i svima je jasno koliko je ova utakmica važna za nas u ovom trenutku. Sparsi su jako dobra ekipa koja ima odličnu igru, ali ako budemo igrali onako kako znamo i ispoštujemo ono što je dogovoreno, uz dobru odbranu možemo očekivati pobjedu sutra”, rekao je Strong.

Susret je na rasporedu u utorak, 13.04., sa početkom od 18:00 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan. Utakmicu će suditi trojac koji predvodi Bojan Jovanić uz Sašu Babića i Tomislava Stapića. Epidemiološka situacija u kantonu i dalje nalaže strogo pridržavanje mjera i ograničavanje broja osoba u zatvorenim prostorima tako da će se i ova utakmica odigrati bez prisustva publike. Sve Vas pozivamo da putem malih ekrana podržite svoj tim jer prenos uživo iz Mejdana možete pratiti putem Youtube kanala KSBiH, a link će biti dostupan putem društvenih mreža Kluba!

OKK Sloboda