Crveno-crni na prvo gostovanje u novoj godini idu put Čapljine

  • 12/01/2021

Pobjedom nad ekipom Borca za vikend prekinut je negativan niz koji je obuzeo Mejdan u prethodnih nekoliko kola. Međutim, prema rasporedu to nije trebala biti prva utakmica koju će Sloboda odigrati ove godine. Ekipa Čapljine je pogođena korona virusom bila primorana otkazati susret zakazan za 03.01. tako da se zaostala utakmica 13. kola igra sutra u Čapljini, ali uoči utakmice i jedni i drugi imaju svoje brige.

Domaćin je posljednji susret odigrao još 20.12. prošle godine što im nikako ne ide u prilog, a s druge strane trener gostiju Damir Mulaomerović ne može računati na usluge novog bekovskog tandema Darrion Strong – Đorđe Lelić koji su zabilježili sjajne debitantske nastupe proteklog vikenda. Razlog tome je činjenica da se ovdje radi o zaostalom susretu iz prvog dijela prvenstva u kojem dvojac nema pravo nastupa.

Desna ruka trenera Mulaomerovića i pomoćni trener Slobode Adnan Žunić je dan prije odlaska u Čapljinu najavio utakmicu i podijelio svoja očekivanja: “Što se tiče sutrašnje utakmice sa ekipom Čapljine, moram da kažem da tamo idemo nošeni jednom pozitivnom energijom nakon veoma bitne pobjede protiv Borca. Svi igrači koji imaju pravo nastupa su zdravi, a mi nažalost ne možemo računati na Stronga i Lelića u sutrašnjem meču. Bez obzira na to, ostali igrači su motivisani i spremni da daju svoj maksimum. Nadam se da uz veliku požrtvovanost i energiju, prvenstveno u odbrani, možemo očekivati dobar rezultat. Mi ćemo uraditi sve da pokušamo ostvariti pobjedu koja bi nam puno značila u nastavku prvenstva”, izjavio je Žunić.

Baš kao što je to istakao trener Žunić, ovaj duel je od velike važnosti za obje strane. Igrači Čapljine će nakon borbe s virusom nakon duže pauze izaći na parket, a Sloboda s druge strane ima odličnu priliku da započne novi, ovoga puta pozitivan niz. Zaostala utakmica 13. kola na rasporedu je u srijedu od 19:00h u gradskoj sportskoj dvorani Čapljina, a nominirana službena lica za ovaj susret su Dragan Porobić, Božidar Radanović i Dragan Komar. Utakmicu iz Čapljine moći ćete pratiti putem live stream prenosa na službenom Youtube kanalu KSBiH. Link će biti dostupan na našim društvenim mrežama uoči početka utakmice.

OKK Sloboda