Crveno-crni derbi za vikend, Sloboda dolazi u Zenicu

  • 26/03/2021

Igrači Slobode će u okviru 23. kola Prvenstva BiH put Zenice gdje će ih dočekati prvoplasirana ekipa prvenstva. Ekipa Čelika je u odličnoj formi o čemu najbolje svjedoči njihova pozicija na tablici, ali i podatak da u posljednjih devet susreta imaju svega jedan poraz. Gostima iz Tuzle ovo bi mogla biti utakmica sezone s obzirom da su Tuzlaci porazom u prethodnom kolu uvelike zakomplikovali svoju borbu za Ligu 6, a dobra vijest je da će trener Damir Mulaomerović moći računati na sve igrače iz svog rostera za sutrašnju utakmicu.

Kapiten Ibrahim Durmo je za medije izjavio kako će ekipa na parketu u Zenici dati posljednji atom snage za novu gostujuću pobjedu, a utakmicu je nešto detaljnije najavio Đorđe Lelić: “Igramo protiv dobro složene ekipe koja ove sezone igra sjajno, posebno kod kuće. Mi moramo da zaboravimo prethodno katastrofalno izdanje u Mejdanu protiv ekipe Proma i spremimo glave za sutrašnji susret. Energija mora biti na maksimum jer samo tako se možemo nadati pozitivnom rezultatu u Zenici”, izjavio je Lelić.

Utakmica u subotu 27.03. zbog policijskog sata na području FBiH zakazana je za 16,30 u zeničkoj Areni tako da ćemo crveno-crni derbi gledati u nešto ranijem terminu nego inače. Nominiranu sudijsku trojku za ovaj susret čine Saša Babić, Dragoslav Rađević i Slaven Vavan. Susret će zbog pogoršane epidemiološke situacije biti odigran bez prisustva gledatelja, a utakmicu iz Arene uživo možete pratiti putem Youtube kanala KSBiH čiji link će biti podijeljen na društvenim mrežama Kluba uoči početka utakmice.

OKK Sloboda