Babilon, Nova Banka i MIB nastavljaju saradnju sa OKK Sloboda

  • 06/01/2022

Projekti sa sponzorima Kluba i u novoj godini nastavljaju u istom tempu. Nakon što je pokrenuta akcija za obnovu košarkaških terena u Tuzli u saradnji sa kompanijom Carlsberg i našim vjernim sponzorom PAN, nastavak saradnje dogovoren je i sa još tri velika, kroz dosadašnje sezone dobro poznata, imena kada je grad Tuzla u pitanju. Prvi sponzorski ugovor produžen je sa firmom “Babilon” 31.12.2021. godine, izložbeno-prodajnim salonom koji se bavi projektovanjem, proizvodnjom i montažom namještaja. Sporazum o saradnji potpisali su izvršni direktor kompanije Admir Jašarević i predsjednik Kluba Aid Berbić složni u ideji da ovaj obostrano drag projekat nastavlja živjeti pod sloganom “Saradnja koju vrijedi održavati”.

Odmah na početku nove kalendarske godine, OKK Sloboda produžila je saradnju i sa svojim dugogodišnjim sponzorskim partnernom, a u pitanju je Nova Banka. “U sportu su pobjede važne, a jedan od najvažnijih uspjeha je prilika da sačuvamo partnerske odnose uprkos svim izazovima. Od 2013. godine jedan od najuspješnijih tuzlanskih sportskih kolektiva – OKK Sloboda i Nova Banka imaju više nego uspješnu saradnju koja je produžena na još jednu godinu, a vjerujem da ćemo sljedeće godine obilježiti deceniju naše saradnje. Zadovoljstvo je biti uz Klub koji bilježi uspješne rezultate i na dostojanstven način predstavlja Tuzlu. Ono što posebno cijenimo jeste ulaganje i rad u mlade selekcije koji su naša budućnost i radujemo se nastavku saradnje sa OKK Sloboda”, izjavili su čelnici Nove Banke koju je na potpisivanju predstavljao Igor Josipović, direktor poslovnice u Tuzli.

Ispred OKK Sloboda izjavu po potpisivanju ugovora dao je predsjednik Berbić: “Nova Banka vjerno je pratila OKK Slobodu tokom zadnjih godina i pomagala u ostvarenju brojnih dobrih rezultata, kako seniorske ekipe tako i mlađih takmičarskih kategorija Kluba, koji su naša budućnost, i budućnost BH košarke. Vjerujemo da su i sami osjetili dobrobiti ove saradnje te da će ista tokom tekuće takmičarske sezone biti podignuta na još veći nivo. Drago nam je da su baš naš kolektiv izabrali kao svog poslovnog partnera, kao što smo i mi uspjeli prepoznati kvalitet i udružiti se sa jednom izuzetno društveno odgovornom bankarskom institucijom”, zaključio je Berbić.

U utorak, 04.01.2022 godine u prostorijama Medical Institute Bayer Tuzla održana je press konferencija povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između zdravstvene ustanove, Specijalne bolnice Medical Institute Bayer Tuzla (MIB Tuzla) i OKK Sloboda Tuzla. Sporazum je zaključen s ciljem produženja dugogodišnje međusobne saradnje Medical Institute Bayer Tuzla i OKK Sloboda. Medical Institute Bayer kao medicinski pokrovitelj košarkaškog Kluba Sloboda Tuzla pružati će sportistima OKK Sloboda usluge medicinskih testiranja i provjeru stanja kardiovaskularnog sistema. Cilje saradnje je promovisanje zdravlja, zdravog života i kontinuirano pružanje podrške OKK Sloboda koji je najstariji košarkaški klub u Bosni i Hercegovini i dio tradicije grada Tuzle.
Svečanom potpisivanju prisustvovali su prof. dr. med. sci Elmir Jahić, direktor i prof. dr. med. sci Emir Mujanović, medicinski direktor ispred MIB-a, a za OKK Sloboda predstavnici su bili predsjednik Kluba Aid Berbić, treneri Nedim Džemić i Adnan Žunić, fizioterapeut Elvir Bijedić te igrači Rashun Davis, Đorđe Lelić i Haris Delalić.

OKK Sloboda