ABA 2 liga: Najava utakmice MZT Skopje vs Sloboda

  • 01/10/2019

U četvrtak, 03.10.2019. godine, sa početkom u 19:00 sati odigrat će se prva zvanična utakmica u novoj sezoni. Ekipa OKK Sloboda u prvom kolu ABA 2 lige gostuje u Skopju kod ekipe MZT Skopje Aerodrom.

Šta očekuju u prvom susretu u u novoj sezoni pitali smo šefa stručnog štaba Josipa Pandžu i kapitena ekipe Emira Čerkezovića.

  • Trener OKK Sloboda Tuzla, Josip Pandža:

“Iza nas je 45 dana priprema i počinje ono što svi sa nestrpljenjem iščekujemo, a to je prvo kolo ABA 2 lige. Mi mislimo da smo trenutno fizički na dobrom nivou, što nam je jako bitno. Idemo u Skopje rasterećeno, protiv ekipe koja je jedan od favorita za vraćanje u ABA 1 ligu i oni su sigurno favoriti. Međutim, idem sa nekim svojim šansama i nadama da možemo u jednoj energičnoj, hrabroj i čvrstoj igri da budemo konkurentni iz minute u minutu i da pokušamo domaćina učiniti što nervoznijim te tako tražiti svoju šansu. Sigurno je da igrači to očekuju baš sa velikm nestrpljenjem, ali treba da budemo pametni da ne izgorimo u nekoj prevelikoj želji. Ja se nadam da ćemo biti i fizički i psihički spremni za utakmicu u Skopju.”

  • Kapiten OKK Sloboda Tuzla, Emir Čerkezović:

“Nakon napornih priprema došlo je i ono što igrači najviše iščekuju i što je i najljepše a to je igranje ABA lige. Ona je nivo iznad onoga što smo do sada igrali pa nama kao igračima imponuje igrati takvo dosta jako takmičenje koje traži da napredujemo iz kola u kolo. Prvu utakmicu igramo u Skopju, protiv dosta teškog protivnika koji je prošle godine bio finalista ABA 2 lige. Nažalost nisu uspjeli ali mislim da ove sezone također imaju jednu ideju i ekipu da se vrate u najveći rang. Atmosfera u ekipi je odlična. Igrači se dobro slažu i mislimo da kao ekipa zajedno možemo dosta napradovati.”

OKK Sloboda