Sloboda u Mejdanu pobjedila Helios

  • 16/01/2020

OKK Sloboda je sinoć u prelijepoj atmosferi Mejdana svojoj publici poklonila još jednu pobjedu u ABA 2 ligi.

U utakmici koja je protekla u fer i korektnom košarkaškom nadmetanju, naša ekipa je protiv Helios Suns-a iz Domžala slavila rezultatom 101:83.

Kod Slobode najefikasniji su bili Tomašević 23, Čampara 19, Gregg 17, Rikić 15 i Grubor 14 poena, a kod gostiju Mahkovic 17, Radovčic 14 i Konjević 12 poena.

Nakon utakmice trener Mulaomerović i MVP utakmice Tomašević su dali izjave za medije.

Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda:

Moram priznati dosta teška utakmica. Ja bih pohvalio cijelu ekipu, momke koji su bili pravi tim. Meni kao treneru bilo je izrazito zadovoljstvo da ih vodim jer vidim da su igrali na 120%. Ulog je stvarno veliki jer se borimo za opstanak u ovoj ABA ligi. Mislim da smo se dosta digli. I u Splitu smo bili blizu pobjede, a večeras smo odograli drugo fantastično poluvrijeme. Igramo stvarno dobru košarku u zadnje vrijeme. Veliki plus za nas je bilo i to što je došlo ovako puno ljudi, i nadam se da će svaku utakmicu dolaziti sve više i više ljudi.

Vladimir Tomašević, OKK Sloboda, najbolji igrač susreta:

Definitivno moja najbolja partija a sve to zahvaljujući dobrom treneru i dobrim saigračima. Ova pobjeda nije samo moja nego svih igrača. Čestitam ekipi Helios na fer i korektnoj igri. To prvo poluvrijeme je proteklo u neizvjesnoj borbi ali zato smo u drugom poluvremenu stisli redove i dobrom odbranom donijeli pobjedu. Pozvao bih navijaće da dodju i sljedeće sedmice i ovom prilikom im se zahvaljujem što su bili naš šeti igrač.

OKK Sloboda