Sloboda se nakon pauze vraća na parket Mejdana, u goste stiže ekipa Proma

  • 19/03/2021

Nakon nešto više od mjesec dana bez domaće utakmice za crveno-crne ekipa se vraća u Mejdan. Sloboda je imala dva vezana gostovanja u Bratuncu i Mostaru gdje su zabilježili vrlo bitne pobjede za nastavak prvenstva, a u subotu će na svom terenu ugostiti ekipu Proma iz Donjeg Vakufa. Gosti su obezbijedili opstanak u ligi, ali u Tuzli se sigurno neće predati bez borbe budući da imaju motiv što boljeg plasmana na ligaškoj ljestvici. S druge strane, Sloboda u Mejdanu više nema pravo na grešku budući da je konkurencija u borbi za Ligu 6 prilično velika. Na press konferenciji uoči utakmice 22. kola Prvenstva BiH gostima su se obratili službeni predstavnik Kluba Tarik Arslanagić, trener Damir Mulaomerović te iz redova igrača Milan Munižaba.

Trener Damir Mulaomerović naglasio je da ekipa ima nekoliko neugodnih poraza na svom parketu ove sezone te da je Sloboda jedan od klubova kojima ponajviše nedostaje podrška s tribina s obzirom na broj gledatelja iz prethodnih godina. “Ostvarili smo dvije važne pobjede u gostima i u dobrom smo ritmu. Nakon odlaska Mustapića ekipa se homogenizirala, a pojedini igrači su dobili priliku da pokažu šta i koliko mogu. Ono što vidim na treninzima daje mi razloga za optimizam. Želja igrača je ključna i ja vjerujem da ćemo na krilima odlične energije ostvariti svoj cilj koji je trenutno Liga 6. Ipak, ne trebamo žuriti i idemo utakmicu po utakmicu kao i do sada”, izjavio je trener Mulaomerović.

Najbolji igrač u pobjedi protiv Zrinjskog Milan Munižaba također se obratio predstavnicima medija i podijelio svoja očekivanja uoči sutrašnjeg susreta: “Ispred nas je još jedna teška utakmica, Promo je jako borbena ekipa. Međutim, mi sami odlučujemo o svojoj sudbini u ovoj utakmici. Ako budemo pravi rezultat neće izostati, a bilo bi šteta da dvije pobjede na strani ne krunišemo novom pobjedom u Mejdanu. Ova utakmica nam je jednako bitna kao i sve druge jer smo svakom pobjedom sve bliže ispunjenju našeg primarnog cilja, a to je Liga 6”, dodao je Munižaba.

Susret u Mejdanu na rasporedu je u subotu, 20.03.2021., sa početkom u 17,00 sati. Pravdu na utakmici između Slobode i Proma dijelit će sudijska trojka Dragan Porobić, Vladimir Marić i Luka Brekalo. Utakmica će se odigrati bez prisustva publike zbog dodatno pogoršane epidemiološke situacije, a susret iz Mejdana osim na službenom Youtube kanalu KSBiH moći ćete pratiti u putem malih ekrana u direktnom televizijskom prenosu na programu BHT-a.

OKK Sloboda