Sloboda pobjedom nad Leotarom otvorila sezonu

  • 18/10/2015

Utakmicama prvog kola danas je počela nova sezona košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji.

OKK Sloboda je u dvorani Mejdan pred nešto više od 1.500 gledalaca ugostila i sasvim zasluženo rezultatom 86:59 savladala neugodnu ekipu Swisslion Leotara.

Predvođeni novim trenerom Vladimirom Mićanovićem koji je na klupi OKK Sloboda zamijenio Damira Mulaomerovića, crveno-crni uspjeli su pobjedom otvoriti Prvenstvo za sezonu 2015/2016.

Prvih deset minuta utakmice pripalo je gostima rezultatom 16:19, da bi naši košarkaši mnogo bolje odigrali drugu četvrtinu i riješili je u svoju korist rezultatom 25:13 i tako sa prednošću od 9 poena otišli na odmor.

Najraspoloženiji za igru u prvom poluvremenu kod domaće ekipe bili su Hrnčić sa 10 te Sekulović sa 9 postignutih poena.

U nastavku susreta OKK Sloboda je ubacila u brzinu više i potpuno se razigrala. Pitanje pobjednika košarkaši Slobode riješili su u trećoj četvrtini kada su uspjeli da postignu čak 28 poena dok su igrači Leotara ubacili svega 13.

Posljednjih deset minuta utakmice publika u Mejdanu gledala je uglavnom izjednačenu igru ispod obruča na obje strane.

Ranije stečena rezultatska prednost pružila je priliku treneru Mićanoviću da šansu pruži i nešto mlađim igračima pa je tako aplauzom sa tribina podzravljen i bh. košarkaški reprezentativac Emir Čerkezović koji je sa sa kadetskom reprezentacijom osvojio zlato na na Europskom prvenstvu.

Čerkezović se sa jednim postignutim poenom pred sami kraj utakmice uspio upisati u strijelce.

Nakon zvuka sirene koja je označila kraj utakmice, na semaforu kao konačan rezultat je pisalo 86:59 (16-19 25-13 28-13 17-14) u korist Slobode.

Najviše poena u redovima Slobode postigli su Hrnčić 21, Sekulović 18 te Sarajlić sa 13 ubačenih koševa. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Rikalo sa 16 a dvocifreni su bili i Đurasović sa 10 poena koliko je ubacio i Šakotić.

(Tuzlanski.ba)