Revanš u Mejdanu: Vrijednosnice Osijek gostuju u Tuzli

  • 20/09/2021

Crveno-crni tim je u okviru priprema za novu sezonu odradio svoju prvu provjeru u Osijeku, a sada ekipa iz Osijeka stiže u Tuzlu na još jednu utakmicu koju će i jedni i drugi iskoristiti za dodatno uigravanje. Sloboda je do sada odigrala četiri pripremne utakmice u kojima je zabilježila tri pobjede i jedan poraz, a u tri navedene pobjede jedna je bila upravo protiv sutrašnjih rivala.

S druge strane, Vrijednosnice su svoj pripremni period završile budući da je prvenstvo Hrvatske počelo proteklog vikenda gdje je ekipa iz Osijeka ostvarila sigurnu pobjedu nad ekipom Sonika iz Zadra u prvom kolu. Vrijednosnice Osijek su odnedavno i novi član ABA 2 lige što je još jedan razlog više da u Mejdanu očekujemo zanimljivu košarkašku predstavu.

Pomoćni trener Adnan Žunić najavio je prijateljski meč, podijelio svoja očekivanja i trenutno stanje u ekipi: “Vrijednosnice su jedna vrlo mlada i potenta ekipa koja igra sa dosta kontakta i uz puno trčanja što su pokazali u prvom kolu Hrvatske lige. Što se tiče nas, mi polako ulazimo u ritam prijateljskih utakmica i tako dižemo formu iz utakmice u utakmicu. Prvenstveno moramo da podignemo nivo agresivnosti u odbrani i da postepeno popravljamo segmente u napadu”, izjavio je Žunić.

“Kada je riječ o rosteru za utakmicu s Osijekom, tu imamo manjih problema u vidu povreda. Prvenstveno je riječ o Sinadinoviću i Samcu koji su zadobili lakše povrede protiv Sparsa, ali dobra vijest je povratak Adija Alikadića koji bi trebao biti u timu nakon dužeg izbivanja što nas jako raduje. Bez obzira ko bio u opcijama za utakmicu, svi moraju pružiti maksimalno zalaganje i pokazati požrtvovanost za svaku loptu jer samo tako rastemo kao tim”, dodao je pomoćni trener Slobode.

Utakmica je na rasporedu u utorak, 21.09., od 18:00 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan.

OKK Sloboda