Rapsodija u crveno – crnom

  • 12/01/2020

Večeras u nedjeljnom terminu Sloboda je savladala Vogošću sa visokih 143:78 (36:19, 42:18, 30:20, 35:21). Mulaomerovićevi izabranici večeras su apsolutno dominirali terenom, te košarkaškoj publici u Mejdanu priredili mnoštvo atraktivnih poteza, brze igre sa dosta kontranapada, što je publika nagradila aplauzima.

U ovoj utakmici trener Mulaomerović odmarao je Janjića, koji nije bio u sastavu, dok su Grubor, Rikić i Čampara utakmicu posmatrali sa klupe ne ulazeći u igru. U ovim okolnostima mladi igrači su dobili pravu priliku koju su iskoristili na pravi način.

Haris Dedajić odigrao je svih 40 minuta te za to vrijeme uspio ubaciti 20 poena i podjeliti 20 asistencija. Nedim Omerović je za 30 minuta igre uspio postići također 20 poena i uz to dodati 8 skokova i 6 asistencija. Mladi Krajinić je također bio efikasan i za 15 minuta igre uspio ubaciti 12 poena.

Haris Andelija i Jasmin Jakupović su također dali ogroman doprinos ovako visokom rezultatu kroz odbrambene zadatke, te razigravanje svojih suigrača. Jakupović je bio i najbolji strijelac Slobode u ovoj utakmici sa 25 poena.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Williams sa 21 poenom, dok su Campbell i Tuljković postigli po 19 poena. Trener gostiju je, takođe, u ovoj utakmici dao priliku i mlađim igračima koji su osjetili čari prvoligaške utakmice i bili nagrađane aplauzima tuzlanske publike.

Sljedeća utakmica, veoma bitna za Slobodu, igra se u srijedu, 15.01.2020. godine u 19:00 sati kada u Mejdan dolazi šestoplasirana ekipa ABA 2 lige, Helios Domžale, Slovenija.

OKK Sloboda