Prvenstvo BiH počinje u subotu, Sloboda bez protivnika u prvom kolu

  • 08/10/2017

Nakon turbulentne predsozone za bosanskohercegovačku košarku Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše počinje u narednu subotu, 14. oktobra.

Košarkaška reprezentacija je sa podmlađenom ekipom i sa velikim brojem košarkaša iz domaće lige uspjela uspjela izboriti plasman kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Veliki doprinos za uspješan pretkvalifikacioni ciklus su dali i Slobodni košarkaši, Almir Hasandić i Nedžad Muratović.

Pored Igokee iz Aleksandrovca koja će igrati prvu ABA ligu, mostarski Zrinjski i sarajevska Bosna su izborili plasman u drugu ABA ligu, dok su tuzlanska Sloboda i  Široki Brijeg u kvalifikacijama ostali bez plasmana u regionalno takmičenje.

Ekipa Igokee je ove sezone oslobođena igranja u prvom dijelu Prvenstva Bosne i Hercegovine, te će se ostalim ekipama priključiti u Ligi 6. Učesnici Druge ABA lige, Bosna i Zrinjski će igrati regularni dio domaćeg prvenstva, dok je ekipa Građanskog iz Bijeljine pred sami početak prvenstva odustala od takmičenja u navišem rangu bh. košarke.

Sloboda će debi pred domaćom publikom imati 28. oktobra.

Parovi prvog kola:

Sloboda bez protivnika
Vogošća – Bošnjak
Široki – Bosna
Kakanj – Mladost
Zrinjski – Student
Spars – Radnik

(OKK Sloboda)